Villa Poggio Pasquale - SMOOK Italië

Villa Pasquale


Beschrijving

De Villa Poggio Pasquale is een fantastisch huis in een romantische, landschappelijke setting. Vanaf de houten patio over de volle breedte van het huis is er een prachtig uitzicht over de groene heuvels. Zowel voor als achter de woning is er een riante tuin. Het zwembad is voorzien van een solarium met ligbedjes en parasols. S'avonds is het heerlijk vertoeven op het terras aan de zijkant van de villa. In de woning is de nodige luxe aanwezig, in haar geheel is de villa bijzonder sfeervol met mooi afgewerkte natuurstenen muren en veelvuldig gebruik van hout in het interieur. De ligging nabij Vitorchiano, op twee kilometer, maakt het in logistiek opzicht een praktische uitvalsbasis.

  • 7 personen

  • 3 slaapkamers

  • 2 badkamers met douche/bad/wc

  • Oppervlakte 110 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Airconditioning

  • Begane grond

 


Achtergrond

Vanaf treinstation Orte (op 20 minuten rijden) is het centrum van Rome in een half uur per trein bereikt. In Vitorchiano is er toegang tot de snelweg Viterbo-Orte, waarmee onder andere het meer van Bolsena, maar ook Rome vlot bereikt worden.

Villa Poggio Pasquale ligt temidden van de drie belangrijkste meren in het noorden van Lazio; het meer van Bolsena, het meer van Vico en het meer van Bracciano. Op slechts 10 minuten bevinden zich de spa’s in Viterbo, ontdekt en gebruikt door de oude Romeinen, met warm waterbronnen die een heilzame werking hebben op lichaam en geest. De thermen zijn het hele jaar geopend. De zandstranden van Tarquina liggen op zestig kilometer.

De villa bevindt zich op een bewonderenswaardige landgoed genaamd Lavinia. Dit landschap van ruim 30 hectare ligt te midden van eiken en eeuwenoude olijfbomen, tussen weiden bevolkt door paarden, en velden vol tarwe in een opeenvolging van glooiende heuvels. De magie van de omgeving wordt versterkt door talrijke Etruskische en Romeinse ruïnes, de meeste dorpen zijn gesticht door de Etrusken en kennen een rijke en spannende historie.