Villa le rose (26).JPG

Villa le Rose

De ontvangst door Maria was hartelijk. Ze liet vol trots de villa, de tuin en het zwembad zien en nam daarvoor alle tijd. Toen we vroegen of ze zelf wijn maakte van de druiven in de tuin kregen we even later spontaan een fles lekkere rode wijn bezorgd.
— Anoniem - 2018

Beschrijving

De Villa delle Rose is gelegen in het groen rond de stad Arezzo, in het zuidoosten van Toscane. De locatie is ideaal voor natuurliefhebbers, in de directe omgeving kan er mooi gewandeld worden. Arezzo is een relatief onbekende middeleeuws stadje in Toscane, in de buurt van Florence, Siena, Perugia en Montepulciano. Het uitzicht vanuit de villa is uniek met Arezzo en de omringende heuvels in de verte. De villa is geheel vrijstaand, geheel privé en verdeeld over twee woonniveaus, met in totaal drie slaapkamers en drie badkamers. Het privé zwembad meet 10 x 6 meter en ligt op korte loopafstand van de villa.

  • 6 personen

  • 3 slaapkamers

  • 3 badkamers met douche/wc

  • Oppervlakte 170 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond & 1e verdieping

  • Gelegen tussen Florence en Arezzo

 


Achtergrond

Op de 1e verdieping is er een gemeubileerd terras, op de begane grond ligt er aangrenzend aan de entree een tuin waar buiten gezeten kan worden. De inrichting van de villa is klassiek Toscaans, zowel op de begane grond, als op de 1e verdieping is er een woonkamer met open haard.

Tijdens een verblijf in de villa mag een bezoek aan Arezzo niet ontbreken. Arezzo is trots op haar grote aantal van kunsthandelaren en pittoreske workshops in het oude stadscentrum. Op iedere eerste zondag van de maand wordt een antiekmarkt gehouden in de straatjes en steegjes van het oude centrum. Het charmante Middeleeuwse plein, het Piazza Vasari, is het decor voor de 'Giostra del Saracino', een historische schouwspel in Middeleeuwse klederdracht met als hoogtepunt een strijd te paard.

Arezzo is ook een bloeiend centrum gespecialiseerd in goud en kledinghandel. Niet ver van het centrum is een groot Outlet centrum gelegen, waar merken als Prada, Gucci en Armani rechtstreeks door de fabrikant worden aangeboden. De villa is bereikbaar via een kort stuk onverharde weg.


Checklist


Reviews