25 external.jpg

Villa Franci

Het huis is ons prima bevallen! Het was erg schoon en netjes, het is ons erg goed bevallen. Vooral mooie plek als uitvalsbasis voor bezichtigen van de verschillende dorpen/steden in Toscane.
— Anoniem - 2018

Beschrijving

Het middeleeuwse gehucht waarin de Villa Franci ligt doet denken aan een vestigingsstadje in miniatuurformaat. Een toren, een grote boerderij en wat aanliggende appartementen. Ooit moet hier een rijke familie met eigen personeel hebben gewoond. Die historisch uitstraling gaat vandaag de dag gepaard met een vleugje moderniteit dankzij een vakkundige renovatie. De oude toren is een verrassende en stijlvolle woning geworden. De architect is erin geslaagd om met waardering voor de oorspronkelijke karakteristieken van de toren een modern en comfortabele woning te maken. De ligging, op slechts twaalf kilometer van San Gimignano en dertig kilometer van Siena, maakt een cultureel uitstapje goed mogelijk.

  • 7 personen

  • 3 slaapkamers

  • 3 badkamers met douche/wc

  • Oppervlakte 200 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond & 1e verdieping

  • Gelegen tussen Siena en Florence

 


Achtergrond

Het landgoed van de Villa Franci ligt op het Toscaanse deel van de Via Francigena. Dit stukje Toscane, ook wel de siertuin van Europa genoemd, is wereldberoemd om haar kleurenpanorama, zorgvuldig en zachtaardig opgebouwd uit olijfboomgaarden, wijnranken en kleurrijke koloniale landhuizen achter slingerende paden met hoge cipressen. Een ongedwongen rust daalt over de inwoners van de streek heen, een adempauze, even slenteren om de gedachten te ordenen. Hier is tijd veel meer dan tijd alleen.

De Via Francigena is een pelgrimsweg die loopt van Canterbury naar Rome, en onderweg Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Italië aandoet. Deze route is beschreven door een Engelse aartsbisschop Siegeric in het jaar 990. De uiteindelijke aankomst is in het Vaticaan. Voor de liefhebber die na de vakantie naar huis wil lopen een flinke uitdaging, het pad is in totaal ruim 1800 kilometer lang.


Checklist


Reviews