mulino005.jpg

Villa Fontemulino


Beschrijving

Ideaal gepositioneerd, tussen Toscane en Rome in het mooie heuvellandschap van de oude Etrusken en de Romeinen, bevindt zich de vrijstaande Villa Fontemulino, op het landgoed Lavinia. Deze romantische villa, van oorsprong een watermolen, is met uiterste zorg gerenoveerd tot een luxe woning en ligt op slechts 2 km van het middeleeuwse gehucht Vitorchiano. De antieke watermolen wordt omgeven door de stilte van een weide met vulkanische rotspartijen. De villa is verdeeld over verschillende woonniveaus en beschikt over maar liefst zes slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Vier slaapkamers liggen in de oude watermolen en twee slaapkamers in een vrijstaande dependance op 30 meter afstand.

  • 12 personen

  • 6 slaapkamers

  • 6 badkamers met douche/wc

  • Oppervlakte 290 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond, 1e verdieping & dependance

 


Achtergrond

De villa bevindt zich op een bewonderenswaardige landgoed van ca. 30 hectare natuurlijk landschap, te midden van eiken en eeuwenoude olijfbomen, tussen weiden bevolkt door paarden en velden vol tarwe in een opeenvolging van glooiende heuvels.

In de streek Tuscia prikkelen unieke scenario’s om het omliggende landschap te ontdekken. De meeste dorpen hebben een oorsprong uit de tijd van de Etrusken, zijn omringd door vestigingswerken en bestaan uit charmante historische kernen rond een dorpsplein. De prachtige meren van Vico en Bolsena, de laatste met fijne stranden en eilanden die middels het huren van kleine boten, zijn goed en vlot te bezoeken. Op slechts 10 minuten bevinden zich de spa’s in Viterbo, ontdekt en gebruikt door de oude Romeinen, met warm waterbronnen die een heilzame werking hebben op lichaam en geest. De thermen zijn het hele jaar geopend. De zee ligt op slechts 50 kilometer.

De magie van de omgeving wordt versterkt door talrijke Etruskische en Romeinse ruïnes die overal waar uw ogen grond raken wel te vinden zijn. Een dagtrip naar Rome is mogelijk. S.M.O.O.K. heeft een eigen Engelstalige gids in Rome en organiseert op verzoek een dagtrip met een stadswandeling langs het Colosseum, Pantheon, de Spaanse Trappen en Vaticaanstad, eventueel inclusief luxe vervoer naar het centrum van de stad.