DSC_0013-ritoccata.jpg

Villa Marconi

We hebben een heerlijke vakantie gehad! We waren erg te spreken over Villa Marconi. Mooie locatie, netjes en zeer mooie tuin. Een prima uitvalsbasis om diverse uitstapjes te maken. Daarnaast liep ik elke ochtend met mijn dochter het dorpje in om broodjes te halen. Speeltuin om de hoek was ook erg prettig.
— Anoniem - 2018

Beschrijving

Villa Marconi in Barbarino Val d'Elsa is een gunstige uitvalsbasis voor het bezoeken van Florence en Siena, en met name geschikt voor mensen die houden van ruimte, de natuur en rust. Het huis dateert van het jaar 1851 en deed dienst als, schrik niet, stal en hooizolder. Sinds 1986 is het eigendom van de familie Conforti, een Toscaanse ondernemersfamilie. De familie heeft het huis opnieuw gerenoveerd en er een comfortabel en sfeervol onderkomen van gemaakt. De ruime tuin met zwembad (10 x 4 meter) is voorzien van een houtoven waar pizza's gebakken kunnen worden. Pluspunt is de ligging van het landhuis in het kleine dorp zelf; er is een kruidenier met vers brood, een supermarktje, apotheek, en een restaurant en koffiebar.

  • 6+2 personen

  • 3 slaapkamers

  • 2 badkamers met douche/wc

  • Oppervlakte 150 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond & 1e verdieping

  • Gelegen tussen Florence en Siena

  • Dorpje op loopafstand

 


Achtergrond

Het huis dateert van het jaar 1851 en deed dienst als, schrik niet, stal en hooizolder. Sinds 1986 is het eigendom van de familie Conforti, een Toscaanse ondernemersfamilie. De familie heeft het huis opnieuw gerenoveerd en er een comfortabel en sfeervol onderkomen van gemaakt. Villa Marconi is verdeeld over twee verdiepingen. Op de begane grond de living met keuken, één slaapkamer en één badkamer. Op de eerste verdieping liggen de andere twee slaapkamers en de tweede badkamer. De keuken beschikt over een vaatwasser.

Vanaf deze locatie bezoekt u Florence heel handig door te parkeren in Scandicci, op ruim 30 kilometer van de villa. Vanaf Scandicci rijdt de Tramvia voor 1,50 euro per persoon naar hartje Florence en parkeren bij de Tramvia is gratis. Hoogtepunten van Florence zijn o.a. het Uffizi museum, en de Galleria Accademia met de David van Michelangelo. De Uffizi musea werden ontworpen door architect Giorgio Vasari en waren in eerste instantie bedoeld als een reeks overheidskantoren voor de magistraten van Florence. De bouw van deze kantoren vond plaats in opdracht van Granduca Francisco de’ Medici, zoon van Cosimo I de' Medici. De Uffizi werden tussen 1560 en 1581 relatief snel gebouwd.

Barbarino Val d'Elsa ligt op de grens van de Chianti streek, geliefd en geroemd om haar wijnentraditie en het oneindig groene heuvellandschap met de karakteristieke Toscaanse cipressen. Al in de achtste eeuw voor Chr. deden de Etrusken in deze streek aan wijnteelt. De Chianti, als wijn, heeft voor meer dan 75% de voor deze streek typische sangiovese-druif als basis. Vele wijnhuizen maken er een erezaak van om naast hun wijnen ook een zeer voortreffelijke olijfolie te produceren. Wijn en olijfolie zijn dan ook thema van talrijke nog steeds levendige culturele activiteiten en tradities van de streek.


Checklist


Reviews