29 - copias.jpg

Agriturismo Tregognano

Voordeel van de roadtrip naar het landgoed was de absolute rust en privacy die we vervolgens hadden. Het huisje lag volledig in het groen, het landgoed was mooi onderhouden en er was een heerlijk zwembad.
— Familie Kuiper - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Tregognano op landgoed la Piaggia is schitterend gelegen in de heuvels boven het dorpje Chiaveretto, tien kilometer ten noorden van de middeleeuwse stad Arezzo, een Toscaanse stad met een bijzonder historisch centrum waar de restaurants op een eerlijke wijze de Toscaanse keuken hanteren. Het agriturismo beschikt over een riante tuin over meerdere niveaus en biedt toegang tot het dennen en kastanjebos, privè eigendom van de familie Redi, de eigenaars van het agriturismo. Op een panoramische positie in de tuin ligt het zwembad met goed gemeubileerd solarium. De locatie van het agriturismo is uitermate geschikt voor de liefhebber van wandel en fietstochten in de omgeving.

  • 7 woningen

  • Midden in de natuur op een heuvel

  • Zeer veel privacy en rust

  • Uitdagende onverharde toegangsweg

  • Gelegen tussen Arezzo en Florence

  • Mooi uitzicht over de Val d’Elsa

  • Zwembad met solarium

 


Cottages, appartementen en gezinswoningen


Appartement (2p)

1 slaapkamer

€.385,00-€.630,00/week
Agriturismo Tregognano beschikt over drie appartementen voor 2 personen: Casa Uccello en Casa Masaccio (begane grond), Casa Vasari (1e verdieping). Gasten van deze woningen maken gebruik van het gemeenschappelijk terras in de tuin.

Begane grond of 1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 40-65 m2
Living met keukenhoek
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC


Cottage (2+1p)

1 slaapkamer

€.560,00-€.840,00/week
Voor twee personen die een romantisch verblijf in Toscane zoeken, is Casa Michelangelo een aanrader. De vrijstaande cottage is sfeervol ingericht en heeft een discreet gelegen terras met een fantastisch uitzicht. Het huisje bestaat uit een woonkamer met open haard, satelliet televisie en keukenhoek, 2-persoons slaapkamer en badkamer met toilet, douche en bidet. Op verzoek is het mogelijk een derde bed op te maken in de woonkamer of slaapkamer.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 45 m2
Living met keukenhoek
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC


Gezinswoning (4p)

2 slaapkamers

€.525,00-€.910,00/week
Casa Signorelli is een stijlvol appartement in dat gedeelte van het landhuis dat in vroegere tijden dienst deed als uitkijktoren. Een stuk originele vestigingsmuur is bewaard gebleven en is een uniek aspect van de slaapkamer.

Begane grond
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 60 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/WC


Cottage (4p)

Twee slaapkamers

€.560,00-€.980,00/week
Casa Margarito is volledig vrijstaand gelegen op de groene heuvel van Tregognano en kijkt uit over de vallei richting Arezzo. Het zwembad ligt op korte loopafstand. De woning is samengesteld uit drie cottages wat een bijzonder tintje geeft aan de uitstraling van het gebouw. De twee slaapkamers worden gescheiden door de kleine living met keuken, en hebben ieder een eigen badkamer.

Begane grond
Privé tuin en terras
Oppervlakte: 50 m2
Kleine living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/WC


Gezinswoning (6p)

3 slaapkamers

€.665,00-€.1.330,00/week
Casa Francesca is het grootste appartement van het landhuis en beschikt over een rustieke Toscaanse woonkamer met sfeervolle open haard. De drie slaapkamers en twee badkamers bieden de mogelijkheid om met een gezelschap van zes personen te genieten van een verblijf in het agriturismo. Het appartement is ruim honderd vierkante meter groot, en beschikt in de woonkamer over een keukenhoek. Vanaf de balustrade op de eerste verdieping is er een indrukwekkend vergezicht over de Toscaanse heuvels.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 10 m2
Living met keukenhoek
Drie slaapkamers
Twee badkamers met douche/WC


Achtergrond

De ruim 10.000 hectare van het natuurpark Casentino dat zich uitstrekt tot aan Florence, zorgen ervoor dat het alledaagse leven verder weg lijkt dan ooit, en geven een ontroerend gevoel van eenvoud, de band tussen mens en natuur.

Tijdens een verblijf in het agriturismo mag een bezoek aan Arezzo niet ontbreken. Arezzo is trots op haar grote aantal van kunsthandelaren en pittoreske workshops in het oude stadscentrum. Op iedere eerste zondag van de maand wordt een antiekmarkt gehouden in de straatjes en steegjes van het oude centrum. Het charmante Middeleeuwse plein, het Piazza Vasari, is het decor voor de 'Giostra del Saracino', een historische schouwspel in Middeleeuwse klederdracht met als hoogtepunt een strijd te paard. Arezzo is ook een bloeiend centrum gespecialiseerd in goud en kledinghandel. Niet ver van het centrum is een groot Outlet centrum gelegen, waar merken als Prada, Gucci en Armani rechtstreeks door de fabrikant worden aangeboden.

Het pand, gelegen aan de oude Romeinse weg die Noord-Italië met Rome verbond, was ooit een middeleeuwse militaire buitenpost. De vijf appartementen en de twee vrijstaande woningen van het agriturismo, genoemd naar de grote Toscaanse schilders, hebben elk een eigen karakter en zijn zorgvuldig gerestaureerd door de eigenaren met behoud van de oorspronkelijke, middeleeuwse Italiaanse charme. Alle woningen zijn elegant ingericht in traditionele Toscaanse stijl. De zonnige en rustige locatie is ideaal om te ontspannen of, indien gewenst, het verkennen van de verborgen wonderen van Toscane; kastelen, kloosters, bossen en de historische steden Arezzo, Anghiari, Sansepolcro, Poppi, Cortona, Firenze, Siena en Perugia.

Het panoramische zwembad, de romantische terrassen en de omliggende bossen, rijk aan paddestoelen, truffels, kastanjes en bessen, maken een vakantie hier zo heel bijzonder. Mountainbikes, tafeltennis, BBQ-voorzieningen en een grote woonkamer met keuken en wasserij (op aanvraag) zijn beschikbaar voor gebruik van de gasten.


Checklist


Reviews