Agriturismo Cerqueto - Marieke & Pieter van Oordt

We hebben een heerlijke week gehad in Casa Vite. Ondanks onze late aankomst werden we netjes ontvangen en kregen we een korte uitleg over het huisje. Het huisjes is simpel, maar is genoeg voor de vakantie. De grond die erbij hoort is prachtig, met een klein speeltuintje voor de kleintjes, die we vanaf het zijraam ook konden zien en uit aan de bomen.

Bij dit huisje heb je meer privacy dan bij de andere huisjes, omdat het op de hoek van de agriturismo zit. Je hebt nog wel contact met de buren, maar niet storend. Iedereen die er die week was, vond het leuk om een klein praatje te maken, tips over de omgeving uit te wisselen maar ook rustig bij hun eigen appartement te lezen. Mooie bbq gelegenheid, waar je ook kan zitten om avond te eten. Wij hebben bijna elke avond van de bbq gebruik gemaakt.

Het grote zwembad is zeer goed onderhouden. Geschikt voor kleinere kindjes, door de trappen die erbij zitten, maar ook voor de oudere kinderen. Uitstapjes naar het meer van Bolsena kunnen we zeker aanraden, het eten en drinken is daar goedkoop vergeleken met Nederland, mensen zijn zeer vriendelijk en het is er prachtig. Alles moet wel met de auto worden gedaan en heeft een reistijd van een half uur. Dat heb je als je afgelegen ligt, maar dan heb je de natuur wel weer mee. Het dorpje Acquapendente was wel vlakbij (met de auto), hier deden we elke ochtend de boodschappen nadat we Bolsena hadden bezocht.

De kinderen maakten vriendjes op het terrein met wie zij konden spelen. Onze kinderen zijn 4 en 6, een zeer geschikte leeftijd voor dit terrein. Maar ook voor oudere kinderen is het leuk, vanwege het zwembad en als je uitstapjes gaat doen. Het appartement zelf was prima in orde. Als er iets kapot was (de ijskast deed het even niet goed) kwam de eigenaar Alessandro dezelfde dag nog om het te maken.

Chris van Smook heeft ons zeer goed geholpen in de aanloop naar de vakantie toe, reageert snel en duidelijk op de vragen die we hadden, waardoor het boeken van deze vakantie gemakkelijk is gegaan.