Agriturismo Sant Elia - Familie Mattens

Dat ons verblijf bij Cristina geweldig was, daar bestaat geen twijfel over!

Ik probeer wat "samengevat" onze ervaring weer te geven (ik zou immers zoveel kunnen schrijven)

Vakantie in april:
Het weer was slecht naar Siciliaanse normen, maar we passen ons aan. Ik denk dat we ons vandaag de dag niet meer kunnen/mogen beroepen op de weerkaarten uit het verleden. Ons klimaat verandert zo hard, dat het weer gewoon compleet onvoorspelbaar is geworden. Afgelopen weekend hadden wij hier temperaturen van 25 graden en het weekend ervoor was het letterlijk 0 graden.

Dit terzijde gelaten: Sicilië is zo mooi en rustig in het voorjaar. Wij vonden het helemaal niet erg om het grootste deel van de tijd de enige gasten te zijn bij Cristina. Het geeft een vorm van rust en vrijheid. Ook de uitstapjes naar Siracusa, het strand van Arenella, Marzamemi, ... noem maar op: nergens parkeerproblemen en bijna overal alleen Italianen/Sicilianen en geen horden Duitsers, Belgen of Nederlanders. Dat is voor ons écht vakantie. Daarom zullen wij waarschijnlijk altijd in het voor- en najaar terug gaan naar Cristina.

We zijn een paar keer gaan eten in fattoria Mottava. Geen hoogvlieger qua keuken of wijnkaart, maar wel zo écht Siciliaans en heerlijk om daar de enige buitenlanders te zijn.

Accomodatie:
Ons appartement krijgt zonder twijfel 10/10 als beoordeling. Het was kraaknet, ruim en voorzien van alle comfort. Cristina had aanvankelijk toch het bedje van Luisa Anna in de woonkamer gezet. Ze dacht ons daarmee een plezier te doen. Doch, wij verkiezen dat Luisa Anna bij ons op de kamer slaapt zodat we 's avonds in de woonkamer nog even kunnen blijven zitten met glaasje wijn. Maar geen probleem: het bedje mochten we onmiddellijk verplaatsen naar de ruime slaapkamer. Daardoor hadden we wel geen zitbank en die hebben we wat gemist. We hadden enkel een tafel en 6 stoelen. (Tip voor de volgende keer: bedje extra op de kamer en zitbank in de woonkamer)

De keuken is helemaal in orde en ook zéér net. Persoonlijk vind ik dat altijd heel belangrijk. De badkamer krijgt eveneens een dikke 10.

Het appartement is qua oppervlakte heel ruim en dat vonden wij super. Zeker omdat het weer minder goed was, hebben wij elke avond binnen doorgebracht. En dan weet je die ruimte nog meer te waarderen. In de zomer als je elke avond kan buiten zitten, is het waarschijnlijk minder belangrijk.

Cristina heeft ons de andere appartementen getoond en dan vind ik "ons" appartement samen met het appartement er net naast, de twee beste. Ik beoordeel dan vooral op ruimte, keuken, slaapkamer(s).

Het overdekte terras is natuurlijk een prachtige plek ... zicht op de tuin en het zwembad, de velden waar nu druk venkels werden geoogst... het was puur genieten in die landelijke omgeving.

Klein minpuntje: er is alleen WIFI in het bureau/ontbijtruimte. Je kan daar vrij in en uit, maar het geeft je niet die comfortabele "scherm-tijd" om dingen op te zoeken of Luisa Anna even te laten spelen op de tablet terwijl wij genieten van een Aperol 😉

Het zwembad is mooi verzorgd en groot. Ondanks het wisselvallige weer, had de concierge een paar ligzetels geplaatst. Leuk!

Omgeving:
Wat voor ons ook een groot pluspunt is, is de ligging van Sant'Elia. Op iets meer dan een uur ben je van de luchthaven (Catania) bij Cristina. Siracusa bereik je in 20 min. In het dorp Cassibile vind je wat je nodig hebt: kleine supermarkt, zeer lekkere verse bakker, ...

Noto, Marzamemi, de Etna, ... alles bereikbaar binnen een aanvaardbare tijd.

Het strandje van Arenella was in deze periode ideaal! Weinig volk, mooi zandstrand waar je dicht bij de zee kan zitten en Luisa Anna ongeremd kon spelen terwijl je haar geen minuut uit het oog kon verliezen, geen afval of rommel. Vraag is natuurlijk hoe dit strandje eruit ziet in augustus ...

Cristina ....

Wat een lieve vrouw! Je omschreef haar als iemand bij wie je in warme handen bent ... Chris, je kon het niet beter verwoorden.

Cristina moet geen moeite doen om vriendelijk en spontaan te zijn, want ze is gewoon zo van nature.

Op zaterdag had ze ons uitgenodigd voor koffie en we hebben wel 2u met haar gepraat. Ook maakt ze een heel duidelijk plannetje met de weg naar zee, de bakker, de supermarkt én ... op de kaart van Siracusa duidt ze de plekjes aan waar je best kan eten. Top ...

De eerste dagen werden we verwend met vers geperst citroensap, chambella, venkels, sinaasappels, ... zeg zelf: hier is een mens gelukkig!

Kortom, een verblijf bij Cristina staat bovenaan ons lijstje en we hopen in het najaar terug daar een weekje te kunnen verblijven. Helaas hangt dit nu nog af van de verlofdagen die we op het werk al dan niet kunnen nemen. (en ook de vluchturen) Zodra we meer weten, contacteren we jou.