Casale Giuncarelli - Fam. Hernalsteen

We hebben een heerlijke tijd beleefd in Toscane, een fantastische streek. We hebben een aantal prachtige steden gezien zoals Pisa, Luca, Sienna, San Gimignano en natuurlijk Firenze. We hebben lekkere wijnen gedronken en we hebben genoten van de lekkere pizza's, pasta's en ijsjes (de wereldkampioen Dondoli in San Gimignano, het natuurlijke ijs van Paniko in Lucca of het Gelatarium waar kinderen op schommels in de winkel hun ijs kunnen eten, eveneens in Lucca).

De accommodatie was super. Prachtig uitzicht. Mooi onderhouden zwembad, voldoende ligstoelen, gratis handdoeken, ... top. Ik ben ook blij dat we het appartementje onderaan hebben gekregen want het terras daar biedt toch net dat extra beetje privacy. De woning was ook lekker koel wat zeker meegenomen was met deze hitte. Toen we aankwamen kregen we een fles water en een fles wijn cadeau. Een mooi gebaar. Alles was ook voorhanden in de woning (peper, zout, keukenmateriaal, zelfs muggenverjagers in de slaapkamers)en als we al eens iets misten, dan konden we het steeds aan Danielle vragen. Zij stond altijd klaar om te helpen.

Als suggestie zou ik wel meegeven om het bestek wat meer aan te vullen (zeker de messen) zodat je niet steeds moet liggen afwassen en ik zou ook werk maken van een soort informatie-map. Wij kenden Toscane niet en we hebben op voorhand lekker veel opgezocht, maar er zijn ongetwijfeld veel andere, mooie, minder traditionele plaatsten die zouden kunnen bezocht worden (ik denk aan plaatselijke wijnboeren, de chianti-route, leuke resto's zoals 'casa di prosciutto', waar we op aanraden van Danielle zijn gaan eten, de wandelingen in Fiesole, lokale marktjes of festiviteiten, ....). Dit is echter een 'nice to have', geen 'must'. Door het warme weer waren er wel extreem veel muggen. Het huisje is hier goed op voorzien, maar van zodra je op het terras komt wordt je als het ware opgegeten. Wij hebben alvast de lokale economie goed gesteund omdat we bij de lokale winkel de hele voorraad citronella-kaarsen en -producten hebben opgekocht :-). Het heeft alvast geen domper op onze vakantie gezet. We hebben enkel goede herinneringen.

Ik heb (en ga dit nog doen) de locatie al aan een aantal familieleden en vrienden aangeraden. Zelf gaan we niet graag 2x naar eenzelfde plaats, maar deze gaan we toch onthouden indien we nog eens naar Firenze gaan. Over de samenwerking met SMOOK kan ik ook alleen maar positief zijn. Snelle reacties, vriendelijk, meedenken, ... echt mooi. Als we terug naar Toscane gaan mag u erop rekenen dat ik opnieuw via u boek. Bedankt voor de service en de heerlijke vakantie.