Casa Michetti - Rina & Rudy Breek

De ligging van de studio is ideaal. We dachten eerst een appartement op een dak dat wordt veel trappen lopen, het plezierige is dat het dak op straatniveau ligt, niks klimmen. Een rustige buitenwijk leek ons vervelend, maar Vomero is druk met plezierige winkelstraten, we raakten er snel verslaafd aan het lekkere ijs bij de zaken die je aanbevolen had.

De studio was klein maar voldeed aan onze eisen. Napels heeft de naam vies en crimineel te zijn,dat is naar ons idee sterk overdreven. Natuurlijk is zo'n dichbevolkte stad met nauwe straten snel rommelig, maar daar houden we wel van. Het is wel bizar te zien dat de gemeente orde probeert te scheppen b.v. door wandelpaden te maken met paaltjes bij de gevel, maar de bewoners gebruiken deze ruimte voor opslag en stalling van scooters. Gedogen is hier nog sterker onwikkeld dan bij ons.

Men is er opvallend beleefd en voorkomend, stoppen onmiddelijk bij zebra's, staan in de bus op voor ons ouderen. We hebben nergens ervaren dat ze je proberen op te lichten of te bestelen, alleen die ene keer toen een jongen mij vroeg hoe laat het was en meer geīnteresseerd was in de kwaliteit van mijn horloge dan in de juiste tijd.

We hebben ons geen moment verveeld, er is veel te zien en we zijn niet eens naar de geijkte attracties als Pompeji of Vesuvius geweest (een andere vulkaan hield ons meer bezig). Caserta vonden we een leuk uitstapje, hoewel ontzettend druk op zondag, met naar ons idee voornamelijk italianen.

Kortom we hadden, ondanks het weer dat niet altijd optimaal was, een leuke tijd. We voelden ons na enige tijd volledig thuis in Vomero.