Casa Michetti - Marie-Therèse de Koning

We hebben erg genoten van onze trip naar Napels. Casa Michetti was super!

We werden goed ontvangen en alles was in orde. Fijn dat er van alles was zoals afwasmiddel, koffiefilters etc. zodat je niet alles voor een paar dagen aan moet schaffen. Het huisje was schoon en had een heerlijke douche en fijn bed. Het was er super rustig en dat midden in een drukke stad! Helaas zat het weer niet alle dagen mee en moesten we de verwarming wel eens aan. Maar we hebben ook kunnen genieten van de zon op het terras met prachtig uitzicht. Het was onze vierde keer in Napels. De laatste keer was 17 jaar geleden maar het blijft een boeiende stad. De metro is echt een aanwinst voor Napels en het was mooi dat de stations voor metro en de funicolare zich zo dicht bij het huisje bevonden. De ligging van casa Michetti is helemaal top!

Het eiland Procida vonden we ook een aanrader zeker ook omdat de tocht er naar toe langs de kustlijn bijzonder was. Heel speciaal was ook het spoorwegmuseum in Pietrarsa. Nergens vind je denk ik zo'n groot aantal stoom- en andere treinen bij elkaar in een prachtig gebouw op historische grond. We hebben ook het nationaal museum gezien met de prachtige mozaïeken.

Wat ons ook opviel was de vriendelijkheid van de Napolitanen. Ze zijn zeer in voor een praatje en ook zeer hulpvaardig. Als je wil heb je zo contact; je hoeft maar Nederlands te spreken onder elkaar of je hebt de aandacht en krijgt de vraag waar je vandaan komt of welke taal je eigenlijk spreekt. Zo kregen we herhaaldelijk de leukste gesprekken.

Kortom wij komen nog eens terug en als het kan weer in jouw accommodatie. Thea heeft er trouwens op gewezen dat je ook in Rome en Toscane leuke huisjes hebt. Vinden we ook heel leuk om daar te komen. Ja wij zijn wel weg van Italië...