Casa Michetti - Jolanda Kouwenoord

Al weer bijna twee weken terug inmiddels en we hebben het prima gehad. Het appartement van Manuela vond ik een verrassing en een echte aanrader voor iedereen die een paar dagen Napels doet. Goed gelegen in een prima buurt, rust op 'ons' terras (prachtig uitzicht trouwens) en met het openbaar vervoer bij de hand ben je overal zo. Prima ontvangst ook.

Alleen de taxi vanaf het vliegveld naar het appartement bleek wat lastig te regelen. Veel taxi's wilden ons niet meenemen. Waarom is me niet zo duidelijk. Uiteindelijk natuurlijk toch gelukt en goed gekomen. Ik vond Napels een leuke stad. Minder chaotisch en minder toeristisch dan ik had gedacht en genoeg te zien en beleven. Wij vonden het museum di San Martino (zo'n beetje op de hoek van het appartement) de moeite meer dan waard en Herculaneum prachtig. Ook daar lekker rustig trouwens.

Verder gewoon vakantie gevierd. Een beetje rondgedwaald door de stad, terrasje hier, restaurantje daar, leuke straatjes en lekker sfeertje. Wij zijn vanuit Napels met de veerboot naar Sorrento (Amalfikust) gegaan. De haven is goed bereikbaar en de boot comfortabel. Zonder eigen vervoer dé manier om te reizen. Andere eilanden als Capri hebben wij later bezocht, maar voor wie meer tijd heeft in Napels ook goed vanaf daar te doen. Kortom: wij hebben het prima gehad en ik zal SMOOK zeker aanbevelen als het zo uit komt.