Agriturismo Cerqueto - Jack de Jong

We zijn inderdaad weer thuis en hebben het in 1 woord geweldig gehad!

Cerqueto is een heerlijke accommodatie met veel ruimte buiten en is bijzonder rustig gelegen. De ontvangst was prettig. Helaas is ons Italiaans bijzonder beperkt, maar mevrouw sprak gelukkig wat Engels. Na een korte uitleg over de accommodatie (Vite) en de aanwezige faciliteiten kon het genieten beginnen. De kinderen hebben veel gezwommen in het aangename zwembad. Veel ligstoelen en parasols rondom gaven de gelegenheid om lekker te ontspannen en de kinderen in het oog te houden. Ook prettig was de aanwezigheid van een klein speeltuintje met speelhuisje.

Het interieur was boven verwachting (ten opzichte van de foto's die we hadden gezien) en binnen was het aangenaam koel (prettig met temperaturen tot 40 graden). Als je om verbeterpuntjes vraagt dan kunnen we enkel het tweepersoonsmatras noemen (af en toe voelde je de veren prikken), maar dat heeft de pret zeker niet mogen drukken. De inventaris was uitgebreid en het kinderbedje stond keurig volgens afspraak klaar!

Gastheer Giuseppe is bijzonder gastvrij. Helaas verliep de communicatie wat stroef omdat zijn Engels minimaal is (net als ons Italiaans..). Hij legde af en toe wat tomaten en aardappelen uit de moestuin klaar voor ieders gebruik. De kinderen mochten een rondje mee op de grasmaaier, feest! Verder hadden ze veel plezier van de twee 'huiskatten' die op het erf liepen.

Tips in de omgeving:

- meer van Bolsena met pittoreske dorpjes als Bolsena en Capodimonte kasteel van Torre Alfina
- lekker slenteren door de smalle straatjes van Orvieto
- een dagje Arezzo, op nog geen 2h rijden
- bezoek aan Pitigliano mag zeker niet ontbreken

Acquapendente is een heerlijk dorp met voldoende faciliteiten en tijdens ons verblijf waren er diverse dorpsfeesten. Restaurant / pizzeria Il Borgo serveert prima gerechten en is bijzonder betaalbaar

Tot slot rest ons nogmaals te benadrukken dat we jouw service bijzonder op prijs hebben gesteld! Mede hierdoor zijn we met een gerust hart op vakantie gegaan en hebben we een heerlijke vakantie doorgebracht. Volgend jaar zullen we wederom op je site kijken en we hopen in de toekomst nogmaals van je diensten gebruik te maken.

Wij wensen je veel succes met de voorbereidende werkzaamheden voor 2016 en grazie mille!!