Agriturismo Cerqueto - Fam. van Kempen

Kort samengevat: we hebben ontzettend veel genoten van ons verblijf in Agriturismo Cerqueto! Helemaal geweldig! Een echte aanrader voor gezinnen met kinderen.

Hieronder kort commentaar op al je vragen + wat tips:

De Streek
We zijn al enkele keren in Toscane op vakantie geweest. De omgeving was ons dan ook niet vreemd. Italië is een heerlijk land en de omgeving in Toscane/Umbrië is genieten geblazen. Vooral de kleine binnenweggetjes lijden je langs geweldige vergezichten (zonnebloemvelden, wijngaarden) en door intieme, typisch Italiaanse dorpjes. Om Cerqueto heen is de omgeving oké, maar niet adembenemend. Omdat je randje Toscane zit, zijn geweldige dorpjes als Montepulciano, Pienza, Chiusi etc. makkelijk te bereiken met de auto voor een dag-rondtrip.

Accommodatie
De ontvangst was prima en hartelijk. De appartementen zijn erg schoon en goed onderhouden en erg volledig ingericht. De buitenmuren doen heerlijk Italiaans aan door de 'ruige' bouwstenen. Een fraai gebouw dus. Prima douche. Jammer dat er maar 1 wc was, die op de badkamer. Met 6 personen was het soms hoge nood als er iemand onder de douche stond met de deur op slot.

Heerlijk is ook de rust: geen verkeersgeluiden of andere hinder, bijna geen lichtvervuiling 's nachts (leuk om sterren te kijken bij het zwembad). Wel waren er heel veel gezinnen met kinderen. Iets wat in dit geval perfect uitpakte (gezien onze neefjes van 8 en 13 die mee waren) maar voor met z'n tweeen mogelijk wel een beetje 'too much' voor een volwassenen-relax-vakantie.
Het zwembad: heerlijk! Lekker groot, schoon, met 'bubbels' in het kikkerbadje en genoeg stoelen en parasols. De stoelen misten wel een ligkussen, anders waren deze ook perfect geweest.

De bankjes inde schaduw 'onder' het zwembad: ideaal voor de kinderen om aan/op te spelen. Loomen (geknutsel met elastiekjes) werd de hele dag door gedaan, afgewisseld met tikkertje, verstoppertje en een plons in het zwembad. De 3 persoons buitenkeuken met brandhout: geweldig! Heerlijk 2 avonden gebruik van gemaakt. Met de buren een Fiorentina steak gedeeld. De stenen pizza oven: briljant! bij de COOP pizza bodems gehaald, met de buren naar eigen smaak belegd en daarna gebakken. Nog een hele kunst trouwens...

Bedankt voor de goede zorgen Chris en uiterst correcte en snelle correspondentie omtrent ons verblijf.