Podere Casato - James Huldman

We zijn zaterdagnacht thuisgekomen na een iets langere terugreis dan gepland. Gedoe met de navigatieapparatuur, waardoor een soort sight seeing door Zwitserland hebben gemaakt. Mooie rit weliswaar, maar daar zit je niet op te wachten als ‘ het paard z’n stal weer ruikt’.

We hebben een heerlijke vakantie gehad. De accommodatie was fantastisch; schoon, compleet, ruim (!), zwembad. Ontvangst door Christine was aller hartelijkst.

Ik zou appartement zeker ook bij anderen aanbevelen, vanwege de ruimte in en met name eromheen. Overkapt terras om even te lunchen en in de namiddag op het ‘open’ deel genieten vd ondergaande zon. Klein verbeterpunt: WiFi signaal was zwak/wisselend en op 1 plek op terras te ontvangen.

Het bleek inderdaad een prima uitvalsbasis naar omliggende steden, dorpen en rit door de Chianti streek. Ik zou deze locatie en jouw diensten zeker aanbevelen bij familie en vrienden.

Paar tips for aankomende huurders:
- San Gimignano: op ongeveer 35 min vanaf Montespertoli. Rit door fraai landschap. Mooi stadje om te bezoeken. Parkeerplaats P3 of P4 is korte loopafstand naar centrum. IJsliefhebber? Dan zeker naar Gelateria Dondoli! Gruwelijk lekker Tiramisu en hazelnoot ijs.
- Certaldo: historische deel. Leuk om even aan te doen op weg naar San Gimignano.
- Lucca: wat een geweldig mooie, aangename stad. Leuk om te doen: fiets huren! En lekker relaxed over de stadswal en kris kras door stad naar alle bezienswaardigheden fietsen. Parkeren: binnen de muren bij Porta V. Emanuele (= ook bus terminal). Tourist info op zelfde plein. Gluten intolerantie? Op de Piazza Anfiteatro: Trattoria Pizzeria Bar ‘ da Gherardo’. Glutenvrije pizza’s en pastagerechten.
- Siena: parkeren bij P- Francesco. Is dichtbij de roltrap (!) die naar het hoger gelegen Piaza del Duomo leidt. Erg prettig als het 34 gr is.
- Firenze. uiteraard met de trein. Tip: auto parkeren bij Centro Commerziale Ponte a Greve, Viuzzo Delle Case Nuove 8-9, Firenze. Is een ruime parkeerplaats (gratis) bij een winkelcentrum (o.a. Coop en Mediamarkt). Halte is ernaast: tramhalte Nenni-Torregalli. In ong. 15’ , voor 1,20 enkele reis naar centrum.

Al met al een geweldige kennismaking met de regio. Verwacht dat we in de nabije toekomst Toscane weer willen bezoeken. Lucca is onze favoriet, gevolgd door Siena. Florence hebben we op de 1 na laatste dag bezocht. Vonden het erg ‘rumoerig’ / druk. Waren misschien ook wel een beetje stads-moe. F. krijgt mettertijd een herkansing.

Ik stuur via Wetransfer nog een paar foto’s. Saluti en tot een volgende keer.