La Corte d'Elsa - Inge Cornelissen

De accommodatie 'Corte d'Elsa' ligt zeer centraal in Toscane. Heel veel bekende plaatsjes, zoals Sienna / Lucca of San Gimigano zijn met een uur reistijd te bereiken. Dat maakt dat je gemakkelijk dagtripjes kan plannen, of soms een paar uurtjes stad goed kan combineren met een duik in het zwembad.

San Gimigano en het dorpje Volterra zijn vrij dichtbij en allebei erg de moeite waard. Je kan er prachtige leren tassen kopen voor weinig geld. Daarnaast hebben wij de stad Arezzo ook bezocht. Dit is iets meer dan een uur rijden, maar de moeite waard. Het is wat minder bekend, maar is erg mooi. Het heeft een prachtig plein en leuke zijstraatjes. Wie van winkelen houdt, is daar ook op z'n plek.

De accommodatie zelf is kleinschalig en zeer persoonlijk. De familie is erg vriendelijk en verwelkomt je enthousiast. Ze helpen je graag als je vragen hebt. Ze organiseren een aantal dagen per week een Toscaanse- of Pizza avond. En als dessert krijg je er altijd hun zelfgemaakte limoncello bij, welke de beste is die wij ooit gehad hebben. Het eten dat over was, gaven ze in een bakje mee. Wij hebben er de dag erna nog van gegeten. Wij vonden het ideaal dat je af en toe kan mee-eten als je overdag bijvoorbeeld een stad hebt bezocht.

Ons appartement was verzorgd en het ontbrak er aan niets. De accommodatie is erg mooi aangelegd. Het zwembad kijkt uit op het prachtige Toscaanse landschap en er zijn altijd ligstoelen beschikbaar. Wij gingen de laatste dag wat later op de dag vliegen, maar moesten al vroeg uitchecken. De familie gaf aan dat het geen enkel probleem was dat we lekker bij het zwembad bleven en we konden zelfs douchen en gebruik maken van handdoeken. Kortom, een echte aanrader voor een heerlijke rustige vakantie!

Heel erg bedankt voor het aanraden van deze accommodatie. Onze volgende keer Italië zal weer bij jou geboekt worden.