Casa Vietri - Paula Mendel

We hebben het fantastisch gehad in Casa Vietri! De eerste paar dagen waren we er niet weg te slaan, we genoten zó van de tuin en het waanzinnige uitzicht!

Mijn vriendin Sayonara sliep de eerste twee nachten slecht in het grote bed, het matras en haar lichaam waren geen goede match blijkbaar :-), gelukkig konden we het eenvoudig oplossen door van bed te wisselen, ik sliep in beide bedden nl. als een roosje. Als grote fans van de italiaanse keuken hebben we het ook erg getroffen! Een heerlijke praktische keuken en groenten en kruiden uit eigen tuin en winkeltjes dichtbij! Vaker dan verwacht hebben we dus lekker staan kokkerellen en in de tuin gegeten.

Op jouw advies zijn we op een middag rond 14.00 uur naar Nennela in de spaanse wijk gegaan, je had geen woord teveel gezegd, wij vonden het sfeertje daar zó leuk en de mensen waren zó vriendelijk. Het verkennen van Napels en haar bezienswaardigheden hebben we veelal te voet gedaan (we hadden stevige wandelschoenen bij ons, niet zo elegant, wel functioneel op al die trappen en scheve straatjes). En ondanks dat vrienden en bekenden ons vroegen wat we in godsnaam in Napels te zoeken hadden, is ons eigen voorgevoel helemaal uitgekomen. We vonden wat we zochten, het authentieke, de smalle straatjes, de winkeltjes met heerlijke delicatessen, de koffie, natuurlijk de pizza, het temperamentvolle van de Napolitanen en de grote verscheidenheid van wat er te beleven valt. We zijn, ook op jouw aanraden, een dagje naar Procida geweest om van de zee en het strand te genieten: super!

Met de trein naar Pompei was ook heel goed te doen! Twee dagen daarna zijn we naar het archeologisch museum gegaan, wat naar onze mening een must is als je in Pompei geweest bent. Ik zou nog wel een poosje door kunnen gaan met het vertellen van leuke ervaringen maar ik laat het hier maar bij.

Conclusie: een fantastische, onvergetelijke vakantie! Uiteindelijk waren twee weken eigenlijk nog te kort om alles te zien wat we wilden.