Casa Vietri - Karin

Wij wilden deze zomer Napels, Capri (is Ischia geworden) en de Amalfikust aan doen. Als het even kon wilden we verblijven in mooie rustige romantische appartementen met zeezicht. Voor twee weken hadden wij dus heel wat noten op onze zang.

We moeten zeggen dat S.M.O.O.K. zonder probleem die twee weken in alle opzichten heeft kunnen
invullen. Fred was deze reis op alle drie de plekken overdonderd en ontroerd.

De eerste week hebben wij in Napels, Casa Vietri doorgebracht. We waren meteen verliefd op de prachtige grote perfecte tuin met een schitterend uitzicht over Napels en zee. Casa Vietri is een ervaring. Omdat het huis bewoond wordt, voelden wij er ons meteen thuis; weer iets eens anders dan de functionele huizen en appartementen die wij gewend zijn. Wij zijn hier van plan om weer eens terug te keren.

Wij hadden een handig eenvoudig boekje gekocht waarin Napels werd opgedeeld in wijken en haar bezienswaardigheden. Elke ochtend met onze keuze van de dag Napels in, om in de middag terug te keren en te genieten van ons verblijf. Een Artecard is aan te raden! Met de bus is alles goed bereikbaar en Herculaneum en Pompeii zijn met de trein heel goed te bereiken. Ook met de trein naar Campi Flegrei geweest, maar dat vonden wij naast al dat andere moois uiteindelijk zonde van onze tijd. De taxichauffeurs in Rome en Napels vragen altijd het dubbele van wat op de meter staat en daar kregen wij niet zo’n lekker gevoel bij, dus hebben wij het bij de bus gehouden.

Ik heb eigenlijk geen tips, behalve dat ik deze trip aan iedereen zou aanbevelen die deze richting uit wil.