Casa Vietri - Joke van Hasselt

Wij hebben het fantastisch naar onze zin gehad. Het huis voldeed helemaal aan onze verwachtingen. Wij hebben genoten van het uitzicht en de tuin. De mensen in Napels zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De buurman (van het huis dat verbouwd wordt) heeft ons geholpen toen wij de poortdeur niet van het slot konden krijgen.

In het Spaans kwartier zijn wij heerlijk uit eten geweest bij het adres wat jij ons hebt gegeven. Er werd een komische act opgevoerd door de bediening. Wij zijn er zelfs een tweede keer geweest toen een vriendelijke Napolitaan ons ook een eetadres aanbeval! Wij zijn regelmatig door, voornamelijk oudere Napolitanen, gewaarschuwd dat de jongens op scooters niet te vertrouwen zijn en wij goed op onze tassen moesten letten. Hoe bedoel je Napels een gevaarlijke stad! Zwolle is tegenwoordig berucht om zijn zakkenrollers. Wij hebben een Arte Card gekocht voor drie dagen en hebben hiermee geprofiteerd van het vrij reizen door naar Pompeí, Herculaneum en de Solfatara te gaan. Alle drie natuurlijk wel bekende aanraders. 1 Mei, nationale feestdag! Alles gesloten dus maar een dagje met de boot naar Procida. Heerlijk het eiland rondgewandeld.

De avonden hebben we doorgebracht genietend van het uitzicht met op de achtergrond een zacht muziekje uit de cd-collectie van de eigenaar. Heerlijk! Dat Italianen geen thee drinken is ons bekend maar echte Nederlanders als wij zijn hadden we toch een paar theezakjes meegenomen. Het enige wat wij dus misten was een waterkoker. Wij hebben ons beholpen met het koken van water in een pan. Gaat ook goed. Bedankt voor de goede service en het prettige onthaal.