Casa Vietri - Jan en Ineke Hauwert

We hebben genoten van het huis in Napels. Wat een rust in al die hectiek. De taxichauffeur begreep niet helemaal de opgegeven instructies om tot aan het einde van de weg naar de trap te rijden. Gelukkig kon Michele dat aan hem uitleggen. Die stond ons al op te wachten, helemaal prima geregeld.

Het huis is heel schoon, mooi en voelt heel snel als thuis aan. Heerlijk al die CD's en goede geluidsinstallatie. En vooral het uitzicht over de baai. Fantastisch. De poes kwam al snel poolshoogte nemen of ze welkom was. Gelukkig voor de poes hebben wij er zelf twee en stelden wij het bezoek zeer op prijs. 's Avonds ging ze net zo makkelijk weer naar buiten, echt gewend aan steeds andere bewoners.

Napels is echt een ervaring, zo anders dan de steden in Italië waar we tot nu toe zijn geweest. We waren wel op onze hoede gezien de slechte naam van de stad wat criminaliteit betreft. Nou, we hebben ons geen ogenblik onveilig gevoeld. Zelfs in het kleinste funicolaire station was personeel. Kom daar in Nederland maar eens om. En het kost ook nog eens heel weinig om met het openbaar vervoer te gaan. Wij hebben daar veelvuldig gebruik van gemaakt.

Met de trein naar Pompei is gewoon leuk, je ziet nog eens wat van het achterland. Het gaat ook snel. Het is nog geen 5 minuten lopen naar de ingang. Gezien de tijd van het jaar was het rustig, ik ben blij dat ik er nu was, op de terugreis met de trein hebben we zelfs nog wat haltes moeten staan. Uiteindelijk hebben wij heerlijk gegeten en onze boodschappen gedaan.

En echt een compliment voor de organisatie. Op zondag telefonisch contact gehad, onderweg na de afslag Rome Noord nog een keer. De contactpersoon op de juiste plaats en tijd, helemaal goed!