Casa Vietri - Inge Umbgrove

Wij zijn weer goed thuisgekomen, na een heerlijke vakantie in Napoli en de Amalfikust. Wij vonden het ook erg leuk om je te ontmoeten, en naar ons gevoel ging het ook lekker informeel. We vonden de service die je bood om ons in Formia op te halen (zonder verdere kosten) ontzettend goed. Het eten in Napoli bij het restaurant met jou vonden we ook een leuke ervaring, vooral op zo'n 1e dag.

Casa Vietri in Napoli vonden we in 1 woord: geweldig! Zo lekker ruim en voorzien van van alles. Faye sliep in het souterrain, wel wat muf, maar wel heerlijk koel. En dan ook nog met een 2e badkamer, heel fijn! In de ouderslaapkamer zou een fan niet overbodig geweest zijn, het was behoorlijk warm. Op een gegeven moment hebben we toch de deur en ramen opengezet omdat het er op leek dat de muggen vooral met de schemering kwamen, en dat ging best goed.

Maar vooral de geweldige tuin met het prachtige, weidse uitzicht op de baai van Napoli en de stad zelf, was echt heel mooi. De tuin was goed onderhouden, en we hebben heerlijk gegeten van de verse tomaten, aubergines en basilicum. Want, tomaten zonder basilicum, dat kan toch echt niet volgens de Italianen (of misschien Napolitanen?). Ook de locatie van Casa Vietri was prima in de mooie wijk Vomero. Via de funiculaire en de daarna de metro en eventueel de trein, was alles goed bereikbaar.

De 2 restaurants in het Spaanse kwartier die je ons had aanbevolen, Nenella (lekker chaotisch en voor ons idee typisch Italiaans) en Buon Gustaio (een soort huiskamer idee met kwalitatief goed eten), waren ook echt heel leuk. Je kunt overigens goed merken dat Napoli niet toeristisch is, omdat de prijzen in de restaurants beduidend lager liggen dan aan de Amalfikust, waar heel veel (Italiaanse) toeristen komen.