Casa Vietri - Ineke Govers

We kunnen zeggen; Napels is een adembenemende mooie stad! Napels is één groot openlucht museum met heel veel mogelijkheden! We hebben het héél erg fijn gehad, te veel om op te noemen.

Zondag; Vomero ontdekt te voet. Trappen trappen trappen omhoog, omlaag hahaha Super hoor. Maandag; Pompei. Moet je gezien hebben! alleen al het ontdekken van de reis er naar toe. Funicolare, Metro, Trein.Dinsdag; Certosa di san Martino (is om de hoek). Later op de dag naar "beneden" en ons verwonderd over Umberto I en Piazza del Plebiscito en alles er om heen.

Woensdag; een rustdagje ingelast, 's middags naar beneden naar Mergellina. Was mooi maar ik had er meer van verwacht van het haventje ed. Dit lag ws ook wel aan ons zelf omdat we een beetje moe waren. Via Scarlatti nog gedaan en een beetje geslenterd door Vomero.

Donderdag; Met de Ferry naar Capri. De bootreis was heel erg leuk maar helaas, Capri is niet aan ons besteed. Het is een mooi eiland maar inmiddels platgetrapt door het toerisme. We hebben het wel leuk gehad, gewandeld op ons gemakkie en gevlucht uit de drukte maar nee wij gaan er niet meer naar toe. We hadden toch een ander eiland moeten kiezen achteraf.

De terugreis met de Jet, ik ben ziek geworden. Gelukkig konden we naar buiten, achter op de boot gaan staan daar was het stabiel en daar kwam ik weer tot mezelf. Eenmaal van de boot af; alles opgelost en honger! Vrijdag; Een geweldige ervaring in Maggiore! Alles gezien! Piazza Belinni, de straat van San Gregorgio Armeno, Piazza Dante, echt alles! Daar hebben we de hele dag rondgehangen en een stukje Napels ervaren. Gelopen in steegjes waar geen toeristen waren. Geweldig hoe iedereen met elkaar omgaat. Ik vond het het aller-leukst!

Napels is een stad waar je aan deel moet nemen. Je moet in het ritme van de stad kruipen. Proberen om door de toeristische attracties heen te kijken en te zien wat Napels te bieden heeft. Kleine balkonnetjes waar opa buiten zit, om te overzien wat er beneden hem gebeurt. Kijken naar de Napolitanen die gezellig staan te kletsen met elkaar. Omhoog kijken, opzij kijken, naar beneden kijken. Dan zie je wat Napels is en heeft. We hebben vaak tegen elkaar gezegd; zouden ze wel beseffen wat ze allemaal hebben.

Boodschappen gedaan in iniemienie winkeltjes maar ook de luxe traiteurs gehad, thuis gekookt. Uit eten is voor ons thuis eten. Koken is m,n hobby. De lunch meestal wel een pastatje of pizza. Koffie drinken, staand tussen de Napolitanen aan de bar, als we erg moe waren aan een tafeltje. Ik kan nog wel doorgaan maar ik denk dat je wel begrijpt wat we bedoelen.

Het is een geweldig huis hoor, zo’n heerlijk rustpunt na een drukke dag. We begrijpen nu dat we ook in een vrij chique buurt zaten. Het uitzicht is altijd super bij zon of nevel en nacht. Je voelt je meteen thuis in het huis. Geweldige muziek, boeken dat alleen al geeft je zo,n thuis gevoel. Kortom; Supergeweldig allemaal.

We zijn ook een keer in Barcelona geweest een week, ook zo gehuurd zoals nu maar we zijn het er beiden over eens, Napels heeft veel meer te bieden dan Barcelona. Nou Chris, het was erg fijn om contact met je te hebben. Je hebt niks te veel gezegd hóór alles is goed duidelijk en overzichtelijk! SMOOK en Napels verdienen (nog) meer bekendheid, we zullen er zeker aan bijdragen!

Bedankt voor álles en zeker tot een volgende keer, Rome of misschien weer Napels.