Casa Vietri - Fam. Huisman

Vooraf: heldere informatie, snel met antwoorden, duidelijk wat we konden verwachten.

Aankomst: vanaf vliegveld met de taxi gegaan. Ons zoontje is 4 jaar dus dit leek ons zoals ook al aangeraden de beste optie. En dat bleek ook wel. De taxi had enigszins moeite het te vinden ook al liet ik hem de plattegrond zien en kon ik in mijn (heel) klein beetje Italiaans uitleggen dat hij echt tot aan het einde moest rijden. Misschien is een in het Italiaans geschreven uitleg wel handig.

De zus van Michele stond ons op te wachten, zij gaf ook al aan dat we 'lucky' waren want vaak moeten gasten het laatste stuk lopen zei ze. Aardige ontvangst, ze sprak goed Engels wat voor ons wel handig was.

Accommodatie:
Schitterend, wat een prachtig huis en zo mooi gelegen, erg ruim. De tuin, groot, zowel zon als schaduwrijk en genoeg stoelen om (lekker) in te zitten. Het bedje voor onze zoon stond klaar in de 'tussenkamer'. Maar hij had het souterrain ontdekt en wilde daar slapen. Dus hebben we het bed voor hem naar beneden gebracht. Hij sliep daar heerlijk en was enorm blij met z’n kamer. Het bleek uiteindelijk het beste plekje te hebben want lekker koel.

Airco zou fijn zijn in het huis, ook al zet je de ramen open, dat is met die hitte niet voldoende. Het bed vonden wij aan de kleine kant en ook matras wat zacht. Verder is het huis van alles voorzien, wij hebben niets gemist. Tot en met een wasteil aan toe waar onze zoon in de middag heerlijk in kon zitten en mee spelen als we het met water gevuld hadden en in de tuin neerzetten. De ‘serre’, de collectie van de eigenaar van boeken, foto’s, CD’s, het uitzicht over Napels, de zee, Vesuvius we voelden ons direct thuis.

Napels:
Vragen van vrienden en familie waarom we naar Napels gingen en dat met een kind van 4 jaar. Is het daar niet gevaarlijk, en wat met de vuilnis etc. etc. Napels stond al enige tijd op het lijstje. In combinatie met Puglia waar we na Napels naar toe gingen leek het ons de perfecte stad van onze vakantie. En dat was ook zo. Wat een stad, ruw, mooi gelegen aan de Golf, prachtige wijken waaronder Vomero, de funicolare een uitkomst, de inwoners allemaal even aardig, de haven met zijn gezellige restaurantjes, de kastelen, de nauwe straatjes en de wijk Chiaia een oase van rust met de verkeersvrije ‘boulevard’ waar heel sportend, flanerend en fietsend Napels voorbij kwam.

Tips voor restaurant oid heb ik niet, wij zijn al lopend vaak ergens terecht gekomen en alles beviel goed, van chique(r) tot terras tot trattoria. Bezoek aan de Vesuvius ook zeker de moeite waard. Napels, wij komen zeker terug en dan zonder twijfel in Casa Vietri!

Dank je Chris voor je goede service.