Casa Vietri - Eric Soemers

Ook ons tweede bezoek aan Napoli en Casa Vietri beviel uitstekend. Zonder ook maar een moment van verveling hebben we negen dagen genoten, waarvan acht in Napels en een op Procida (aanrader!).

Bij aankomst werden we verwelkomd door Michele en Zazi (de poes) en we voelden ons weer meteen thuis in Casa Vietri. Daarna bleef het genieten. Bij ons vorige bezoek hebben we steeds gelopen, ditmaal waren we regelmatig onderweg met de funicolare. Het viel ons op hoe verder je Vomero opgaat (Piazza Vanvitelli en verder) , je steeds minder het “Napels” gevoel hebt, maar meer dat van een willekeurige gezellige Italiaanse stad. Erg grappig om tussen de oudere levensgenieters op Piazza Vanvitelli café te drinken.

Tip: ga na de café in de aangrenzende Via Scarlatti verse vis halen en eet die a casa op, met een glas Falanghina of Fiano di Avellino. Vergeet niet om Zazi ook wat vis te geven… Napoletani: ci vediamo presto!