Tenuta Adragna - Fam. Wijne

We hebben een goede tijd gehad: een nacht regen, en de rest droog, soms gewoon warm dus ik heb een lekkere bruine kop gekregen.

Veel mooie dingen gezien als tempels en theaters, maar ook erg veel armoede en troep. Lekker gegeten, gewoon gegeten, apart gesneden pizza's gegeten Siciliaanse wijn is bijzonder van smaak, beetje retzina achtig. Mensen op straat zijn minder vriendelijk dan in de andere delen van Italie waar we geweest zijn.

Wat betreft de agriturismo: keurig schone kamer en badkamer, geen zitje in ons appartementje maar dat was door het warmere weer niet nodig. Ontbreken ervan kan lastig zijn bij minder goed weer. Ontzettend aardige mensen, erg leuk en lekker ontbijt met naast vers brood ook de verse cakes en taarten, thee/koffie/jus, leuk dat de jam uit de eigen tuinen lijkt te komen. Waar we zeer van genoten hebben is de tuin, we hadden een zalige plek onder de bomen en dus in de schaduw gevonden waar we 's middags heerlijk gingen liggen (ik) of zitten (marloes), beetje thee drinken en/of slapen, heerlijk rustig.

Bezoekers van deze regio moeten zeker naar Selinunte (niet tijdens de siesta) en Segesta voor de tempels, Palermo (alleen hiervoor) en Montreal voor de befaamde kerken met prachtige goudbelegde muren- en plafonds, en absoluut, toen wij er waren was er niemand - ook niet op de weg er heen en er vandaan -, naar de resten van Gibellina, ergens in 1968 verwoest door een aardbeving en daarna een kunstwerk van gemaakt door er beton over te gieten. Fascinerend om te zien. Parlermo biedt verder niet zoveel, Trapani behalve restaurants Gusto en Salamureci (doen) niet veel moois te zien, wel leuk wandelgebied met sfeervolle verlichting. Absolute aanraders zijn ook de natuurgebieden (en dus de wandelingen) bij Monte Cofano en tussen het super toeristische San Vito lo Capo en Scopello.

Het is niet direct een gebied om nog een keer heen te gaan, maar we hebben geen seconde spijt, vliegen met Ryanair naar Trapani verliep trouwens ook prima. Ciao, en absoluut tot een volgende keer.