Tenuta Adragna - Fam. van Pinxteren

We hebben het heerlijk gehad. Mooie locatie, behalve op woensdag ook elke dag zon en lekkere temperaturen. Zeer vriendelijke mensen ook op de locatie.

We werden zeer gastvrij ontvangen. Een klein maar prima appartement. Eenvoudig maar net en schoon. Voldeed prima voor ons. Genoeg privacy. We hadden er niet op gerekend dat het inclusief ontbijt was, dus een aangename verrassing. Eenvoudig maar goed voor ons. S'avonds buiten zitten was niet prettig ivm de muggen. Tenuta Adragna is een oude wijnboerderij. Nog diverse boomgaarden met fruit en olijven. Prachtig om in te wandelen en te zitten. De pauwen lopen er vrij rond en dat is wel grappig. Het ligt wel aan een drukke doorgaande weg. Wandelen en fietsen bv naar Trapani of Piza Longo is een hachelijke onderneming. Dat is wel een minpuntje.

Trapani is een kilometer of vier van Tenuta Adragna. Met de auto goed te doen. Het stadje zelf is niet veel bijzonders. Een mooi maar klein oud centrum. Nauwelijks boulevard en weinig leuke pleintjes met barretjes. Het was er ook erg rustig. Autorijden in het stadje is even wennen. De stijl is anders dan in Nederland. Gelukkig hebben we de auto heel gehouden. De omgeving is prachtig. Mooi landschap. Erice is een aanraden zeker met de kabelbaan. Het strand aan de Thyrrheense zee is heerlijk. Palermo is zeker de moeite waard. Jammer van het opstapelende vuil. Dan is Nederland wel erg clean en opgeruimd. Ook een bezoekje aan het eiland Favignana is de moeite waard. De overtocht stelt niets voor maar het eiland is prachtig om met de fiets te verkennen.

We hebben alleen de noord/westkust bezocht. Een tochtje naar de Etna zou toch zo'n 250 kilometer zijn. In een fiatje 500 vonden we dat toch te ver. Sicilie is dus toch behoorlijk groot. Een volgend bezoek voor een aantal dagen zou dan ook de oostkust zijn.

Je kunt op veel plaatsen lekker eten (de visgerechten en pastas zijn aanraders) en de (plaatselijke) wijn is heerlijk. Prijzen verschillen nogal maar stukken goedkoper dan in Nederland. Kortom. Wij hebben een heerlijke week gehad. En als we Italie weer bezoeken, kijken we eerst weer wat S.M.O.O.K ons te bieden heeft.