Terra di Cortona - Margot Schuurs

We hebben het prima naar onze zin gehad op de agriturismo van Gustavo, een ontzettend vriendelijke en behulpzame man die redelijk engels spreekt.

Het appartement was goed in orde, hele goede bedden (kom je niet vaak tegen), meer dan genoeg handdoeken en alles schoon en goed verzorgd. Ook de internetverbinding was goed (voor 1 compputer, niet draadloos). Er was echter in ons 6 - persoons appartement geen plek om binnen lekker te zitten, buiten een houten picknicktafel met iets te lage bankjes waardoor wij (best lang allemaal) het gevoel hadden als kabouters aan een grote tafel te zitten. Maar bij het zwembad stonden veel lekkere ligstoelen, en dus brachten we daar veel tijd door.

Cortona leuk stadje om te borrelen en te eten (goede en goedkope pizzeria met geweldig uitzicht boven parkeerterrein), maar toch nog wel een stevig kwartier rijden met de auto. Dichterbij deden we boodschappen in Camuncia (A&O veruit de beste supermarkt). Op een pleintje iets verder in het dorp Camucia is een pasticceria, waar je heerlijk kunt ontbijten met zalige koffie en een grote keuze aan Italiaanse croissantjes - en om het hoekje een winkeltje waar je een (Nederlandse) krant kunt kopen...

De agriturismo ligt inderdaad heel centraal ten opzichte van alle belangrijke steden in de omgeving. Wij hebben ons deze week beperkt tot Perugia en Arezzo, allebei binnen het half uur en heel makkelijk te bereiken, doordat het huis dichtbij de snelweg ligt (heb je trouwens geen overlast van).

Kortom: goede prijs-kwaliteit verhouding appartement. Pluspunten: ligging (!), aardige ontvangst en goede kwaliteit bedden en linnengoed. Minpuntje: geen fijne plek om lang te tafelen buiten - misschien een tip voor Gustavo om voor wat meer (al is het maar plastic) stoeltjes en parasols buiten te zorgen?