Agriturismo Cerqueto - Mieke Vanherck

Wij hebben een zalige vakantie gehad in Cerqueto! Eerste keer Italië en een dikke meevaller.

Bij aankomst was er een meneer die enkel Italiaans sprak, maar met gebaren verstonden we alles. Ik had wel een vraag wat we met de sleutel moesten doen als we zouden vertrekken en omdat hij me niet verstond belde hij Alessia op en daar kon ik het in ’t Engels aan uitleggen dus was alles oké. Het was een zeer vriendelijke man die we regelmatig daar wel zagen rondlopen om alles te checken. Wat betreft de accomodatie was alles tip top in orde, geen opmerkingen.

Onze boodschappen deden we in het dorp en dan vooral bij de Euro Spin. Leuke, propere winkel waar alles was behalve merkproducten, dus als we daar iets van nodig hadden gingen we naar de Coop. We hebben enkele uitstappen gedaan met de kinderen maar zijn ook regelmatig gewoon daar gebleven om te genieten van het zwembad en de vriendjes die ze daar gemaakt hadden.

Onze uitstappen die we gedaan hebben zijn : Civita di Bagnoregio (super mooi), Bolsena (leuk gezwommen in het meer en ’s avonds lekker gaan eten daar), Orvieto (gezellig om wat rond te wandelen en de hele mooie kathedraal te bezoeken ook al was ze jammer genoeg al dicht J), Pitigliano (gezellig om eens rond te wandelen en hele lekkere pizza gegeten daar). Deze aanbevelingen stonden in het boekje dat op het appartement lag. Daarbuiten hebben we nog een daguitstap naar Rome gedaan. We zijn er met de auto naartoe gereden en hebben deze geparkeerd op een parking Park&Ride aan het metrostation van Rebibbia (slechts 1,5 euro voor een hele dag parkeren) en dan met de metro (1,5 euro per persoon per ticketje voor 100 minuten rijden) naar het centrum! Super verbinding en heel gemakkelijk en de kinderen vonden het spannend en dan uitstappen aan het Colosseum ... de max. In Rome hebben we dan alles bezocht met een hop on hop off bus (20 euro/volwassene en voor de kinderen 10 euro en ons Kaat (5 jaar) was gratis) Super leuke dag! Tevens zijn we ook naar Sienna geweest wat toch ook een mooie stad is.

Zoals u kan lezen was het een hele leuke vakantie en denken we er met veel plezier aan terug! Italië is ook in onze gedachten met de aardbeving. Zeker omdat we er nu onlangs geweest zijn, raken de beelden die we zien ons erg. In bijlage vindt u een foto van de laatste avond van de kinderen (met uitzondering van 1 jongen die niet mee op de foto wilde J) en ze hebben er allemaal van genoten en wij als ouders ook.

We weten nog niet waar we volgend jaar op vakantie gaan, maar als het terug Italië wordt regelen we weer iets via u. En aan vrienden zal ik SMOOK ook aanbevelen, wij hebben het trouwens leren kennen van vrienden hier.