Agriturismo Capitolini - Fam. vd Ven

Een vakantie doorbrengen in het mooie Tenuta Capitolini is er eentje waar de bijvoeglijke naamwoorden en superlatieven om je oren springen.

Het uitzicht is adembenemend, je kijkt uit op de Tibervallei. De avondluchten doen er niet voor onder. Het huis, waarvan wij het appartement Acqua hebben mogen huren, is in familiebezit en is al sinds 1870 een huis waar zorg aan is verleend. Dat zie je nu terug bij Monica en haar man Marco. Twee maal daags komen zij langs om het kraakheldere zwembad te reinigen, de bedjes weer netjes te zetten, de tuin te verzorgen, de planten idem dito en er gewoon te zijn voor vragen of datgene wat nog nodig is. Omdat Monica en Marco beiden geen Engels spreken, schakelen zij hun dochter in. Ook Azzurra was regelmatig te vinden bij het huis en vertaalde dan de vragen. Wanneer zij er niet was, werd er een telefonisch consult geregeld.

Super georganiseerd dus en niets was teveel. Ze regelen extra handdoeken als je die nodig hebt, verwijst je door naar het ziekenhuis of rijd zelf mee, zo ook richting de kapper. Monica is bijzonder hartelijk en verstaat de kunst om je ook lekker vakantie te laten vieren. Het eerste welkom met een mand vol Italiaanse culinaire heerlijkheden doet natuurlijk al veel goeds, zeker als daar ook een zalige eigengebakken taart bij zit.

In Marsciano zelf is niet zoveel te beleven behalve de dagelijkse boodschappen en een eenvoudige, maar prima pizzeria. Desalniettemin zijn diverse andere plaatsen binnen handbereik, zoals Todi, Orivieto, Assisi, Perugia en iets verder Spoleto. Rome was ook prima te doen.

Zowel op zeer warme dagen hebben wij ons prima vermaakt in en rond het zwembad, alsmede op minder zonnige dagen. Dan volstaat het sportveldje met allerlei benodigdheden. Een agriturismo die wij zeker zullen aanbevelen.