Agriturismo Buoninsegna - Fam. Verheijen

We zijn vorige week zondag terug gekomen van een prachtige vakantie in Italië! Heerlijk genoten en een super mooi verblijf! Helemaal niks op aan te merken.

Zeer vriendelijk en behulpzaam personeel en eigenaar. Konden heel mooi vertellen over Toscane en over hun eigen landgoed. Op dinsdagavond bij hun deelgenomen aan het diner. En het was uitstekend. Geweldig de vele citroenplanten van 70 jaar oud in de voortuin. We hebben Siena bezocht. Wat een prachtige stad. Daar werd je gewoon stil van. Omdat het super druk was en heel heet(40 graden) hebben we de duomo du Siena niet van binnen bekeken.

Verder hebben we Pienza bezocht. Ook erg mooi met de vele kleine straatjes en super veel leuke kleine winkeltjes. Castiglione del Lago bezocht bij het meer van Trassimeno. Ook erg mooi. Jammer dat we niet in het kasteel mochten want er was een fikse wind wat te gevaarlijk was. Het dorpje zelf met de vele kleine winkeltjes met worsten en kazen. We hebben een stukje van de Chianti route gereden. En zijn bij de bekendste wijnboer van dit moment blijven hangen. (Op verzoek van onze eigenaar) Castellio di Brolio in Gaiole in Chianti. Toegang tot het kasteel wat nog deels bewoond is en deels open voor publiek. In 1 woord geweldig. En op het einde van de rondgang door het kasteel nog een heerlijke wijnproeverij gehad.

Tip voor een heerlijke pizzeria, ga naar San Gusmé. We gingen op de bonnefooi hiernaar toe en een super leuk klein plaatsje waar je dus een overheerlijke pizza kunt eten! Hier zijn we dus nog een keer naar toe gereden. 20 minuutjes vanaf Rapolane. Voor de prijs hoef je het niet te laten want daar was de duurste pizza ongeveer 8 euro. De pizzeria op de hoek Pizzeria Bar Torricelli in Rapolane Terme, ziet er aan de buitenkant mooi uit, maar is van binnen een veredelde bar/frietkraam. Geen aanrader. Verder zijn we de eerste avond naar Osteria Il Granaio in Rapolane verwezen door de eigenaar. Maar daar ben je dus veel geld kwijt op een avond want ze staan vermeld in de Michellingids. Dus voor 4 bordjes pasta en wat te drinken mochten we 85 euro afrekenen. We hebben heerlijk gegeten, maar vond dit wel veel geld voor wat we hadden besteld.

Wij zijn dus elke ochtend op tijd vertrokken om leuke plaatsen te bezoeken, daar deden we tussen de middag heerlijk uiteten. Dan terug naar Rapolane om vervolgens een heerlijke duik te nemen met de kinderen in het zwembad. Dit was tot 20 uur open. Wat we uiteindelijk hebben gemist is dat je 's avonds nergens naar toe kunt lopen om nog een terrasje te pakken. Maar dat neemt niet weg, dat je ons naar een perfecte locatie hebt verwezen, we heerlijk zijn uitgerust en we uitermate tevreden zijn over het contact met jou en over je diensten!

We hebben het er al stiekem over gehad, volgend jaar gaan we misschien graag wat noordelijker. Want toen we in Oostenrijk de grens over gingen naar Italië, hadden we nog heel lang bergen. We vonden daar het uitzicht ook al prachtig. Heb jij daar ook accomodaties die zijn aangesloten bij jou? Wellicht heb je voor ons weer een aanrader. Dan horen we het graag.

Chris, bedankt voor je goede zorgen! Graag tot de volgende keer.