Podere di Alberto - Klaas Bos

Twee fantastische weken lang vierden we vakantie in Casa Le Macine (molensteen), een van de twee appartementen in Podere di Alberto (de boerderij van Albert).

Het huis is ruim en voorzien van alle noodzakelijke benodigdheden. In de keuken konden we uitstekend uit de voeten.

Hier vind je een idyllisch plekje, verscholen tussen de bossen van het zuiden van Toscane. Veel privacy en rust, veel ruimte rondom, een mooi zwembad, een tennistafel, gezelschap van een Vlaamse gaai, een merel, vlinders en hagedissen.

In de verte de Monte Amiata, een dode vulkaan. In de omgeving vonden we leuke plaatsen, zoals het stadje Arcidosso en de dorpen Monticello Amiata, Montelaterone en Salaiola. De natuur is hier prachtig, maar toch is het gebied niet erg toeristisch.

Vanuit ons huisje bezochten we Montecalcino (reserveer wat vakantiebudget voor de brunello-wijn), Stribugliano, Radicofani (beklim hier de toren voor een spectaculair uitzicht over het Unesco Werelderfgoed van de Val d'Orcia), Montepulciano, Massa Marittima, Pienza, Montichiello, Sorano, Pitigliano, Sovana en natuurlijk Siena. Oh, vergeet de Tuin van Spoerri in Seggiano en de Abbazia di Sant'Antimo niet.

Ik wens iedereen zo'n vakantie als wij in Arcidosso hadden. Wie weet, komen wij nog eens naar dit gebied terug om er de via Francigena te lopen...