Podere di Alberto - Fam. Seldenthuis

De appartementen Mascagni en Puccini op Podere di Alberto zijn twee boven elkaar gelegen mooi gerestaureerde en schone appartementen. waar we een fijne week hebben doorgebracht. De pluspunten zijn de geweldige natuurlijke omgeving; een relatief onbekend deel van Toscane van waaruit je leuke uitstapjes kunt maken. Hoogtepunten voor ons waren het bezoek aan Pienza, de pauselijke stad van architectuur en Pecorino, een weldadig bad (bij 38 graden!) in de thermen van Saturnia (wat een leuke ervaring!) en een bezoek aan het kustplaatsje Porto Santa Stefano (bedankt voor de tips Chris!).

De directe omgeving van de appartementen is prachtig qua natuurschoon en in Arcidosso kun je goed terecht voor je boodschappen en een avondje bij het restaurant (aanrader: Pizzeria La Brusta). In de overige dorpjes in de omgeving van het huis is weinig bedrijvigheid: zoals mijn zoon het opmerkte: het enige wat er gebeurt is dat er af en toe een bejaarde bij de rotonde oversteekt. Voor wandelaars en rustzoekers is dit een pré. Vanwege de hitte is het wat ons betreft helaas niet van wandelen gekomen, wij hebben ons vooral opgehouden bij het zwembad. Het zwembad was fijn en ruim. Jammer alleen dat er elke dag tot een uur of twaalf (op het mooist van de dag dus) een robot schoonmaak hield (waardoor wij niet konden zwemmen) terwijl de zon al om een uur of 17 alweer achter de berg verdween. De appartementen vielen ons qua inrichting wat tegen; we vonden ze wat somber en er ontbrak een gezellige touch in de inrichting. In de keuken ontbraken een aantal basisdingen zoals een scherp mes, een afwasborstel, zout en peper en er lag slechts één afwasblokje. Al met al een beetje afgemeten vonden wij. Ook was het qua privacy iets minder: hoewel je geen inkijk hebt van het verderop gelegen huis, vonden we het toch minder prettig dat we onze buren steeds hoorden. De eerste avond galmde Ed Sheeran over het terrein, de avonden erna waren het gesprekken van de buren die we bijna letterlijk konden volgen. Wel realiseren we ons dat we na de eerste week met absolute stilte en rust natuurlijk behoorlijk verwend waren...

Al met al kijken we terug op twee heerlijke weken in Italië. We hebben weer uitgebreid genoten van prachtige natuur, inspirerende kunst, mooi weer en niet te vergeten ongelooflijk lekker eten. Er is geen ander land waar die vier elementen zo fijn bij elkaar komen als in Italië. Veel dank aan jou Chris voor je bemiddeling, goede tips en altijd weer prettige communicatie!