Monastero San Pietro - Fam. Verhagen

Wij hebben genoten van onze vakantie in Italie.

Een super lokatie om met een gezelschap te verblijven. De ontvangst was erg goed. Rondleiding door het gebouw, wat super groot is en ook het zwembad was echt helemaal af. Erg veel privacy voor iedereen omdat de kamer allemaal op een gang liggen met een deur naar de volgende kamer die je niet hoeft te gebruiken om in de centrale ruimtes te komen. Wel onderling met elkaar verbonden door een deur maar daar kun je afspraken over maken. We kregen 2 sleutels van de poort en het huis maar dat bleek al snel te weinig te zijn, maar geen probleem er kwam een 3 de sleutel.

De accommodatie is echt erg goed, maar je dient er wel rekening mee te houden dat je over vervoer dient te beschikken. Is erg afgelegen en bv de bakker is al 15 minuten rijden met de auto (enkele reis). Zonder auto ben je nergens. Inkopen moet je gaan doen in het dorp (let op openingstijden) of het beste in Lucca (toch een eindje bij de accommodatie vandaan). Het linnengoed is prima in orde. We hebben geen nieuw linnengoed gevraagd maar zelf wat handdoeken gewassen wat geen enkel probleem is want er is een wasmachine aanwezig.

De faciliteiten in de keuken in het huis zijn ook optimaal, maar er zou wat beter kunnen worden voorzien in goede messen. Brood snijden is wat moeilijk. Afwasmachine is aanwezig. Geen droogdoeken voor de glazen die niet passen in de machine. Bij het zwembad is een buitenkeuken met bbq. In deze "keuken" staat een klein blokje met stromend water en een kookplaat. Deze kookplaat is niet aangesloten dus niet te gebruiken. We hebben ook niet gevraagd of het mogelijk was om de kookplaat te gebruiken. Eigenlijk mag je bij het zwembad geen glaswerk gebruiken maar ik denk dat men wel ziet wie er aanwezig is en wij hebben geen opmerkingen gekregen als we bij het zwembad waren met een fles wijn en glazen.

Het zwembad is echt super goed en wordt elke dag schoongemaakt. Er is een kleedruimte aanwezig en een toilet en douche. Wij hebben genoten van de 2 weken dat we er waren veel gelachen en genoten van de omgeving. Misschien een tip om in het huis diverse folders neer te leggen met activiteiten die men kan ondernemen zoals Pinokkio park, wijn proeverijen, uitstapjes naar diverse steden, grotbezoeken, klimparken, etc. Je hebt een redelijke internetverbinding maar wel leuk als er wat info ligt. Gewoon een map met mogelijkheden. Ook handig om een pasje van de Carrefour supermarkt aanwezig hebben. Kost niets maar scheelt wel veel in de aankopen.

Communicatie gaat wel met handen en voeten want men spreekt alleen italiaans., maar lukt allemaal. We hebben genoten met de hele familie. Hopelijk kun je iets met onze opmerkingen.