La Corte d'Elsa - Joost Leijte

We zijn vertrokken in de nacht van do/vrij 5 juli om 02.00u naar onze tussenstop van 2 nachten in Cernibbio bij het Como meer. Echt een aanrader voor als mensen een goede tussenstop zoeken, niet te ver en een prachtig plekje. We zaten middenin het kleine stadje naast de kerk in la corte di zizi. We hebben geen file gehad, ook niet om 10.00u bij de Gotthard tunnel op vrijdag. Ideaal.
https://www.booking.com/hotel/it/la-corte-di-zizi

Daarna op zo 8 juli naar Corte d’Elsa gereden, was nog 4.5u rijden. Daar zijn we erg vriendelijk ontvangen door de moeder van Ilaria (die ons in de ochtend al een appje stuurde hoe laat we zouden komen) en toen we vertelden dat we nog niet geluncht hadden werd er spontaan een heerlijke lunch in elkaar gedraaid. Wat een ontvangst!

Onze indruk van Corte D’elsa. Heerlijk rustig plekje met een prachtig zwembad en werkelijk zeer vriendelijke mensen. De meisjes hebben bijna continue in het zwembad gelegen met hun nieuwe vrienden en vriendinnetjes. Ook zeer prettig is de bar die 100m verderop in de straat ligt, waar je lekker kunt lunchen en een drankje kunt doen. op do avond was er zelf een buitenbioscoopje. We hebben ons erg vermaakt en de week vloog voorbij. We hebben 2 keer ’s avond daar gegeten met de andere mensen die er waren, heel gezellig en lekker. Helaas ging het gezamelijke diner vanuit Ilaria op vrijdag niet door, maar we hebben zelf een BBQ georganiseerd.

Het appartement Corte 5 zelf vonden we wat minder; donker en toch warm (geen airco zoals bekend) en met veel muggen binnen en buiten, ook geen bereik van de wifi of telefoon. Hierdoor niet erg uitnodigend om binnen te zijn en door de warmte en muggen matige nachtrust. We zouden hier zeker nog eens terugkomen, maar dan niet in Corte 5, maar in een van de andere appartementen met airco.

We willen je in ieder geval hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze vakantie, we hebben het heerlijk gehad en komen zeker weer bij je terug voor een volgende keer!