La Corte d'Elsa - Anoniem

Over Corte d’elsa en SMOOK kunnen we alleen maar positief zijn.

Laat ons beginnen bij Corte d’Elsa. Vriendelijke mensen, goeie service, mooi verblijf met vooral een extra plus voor het zwembad en het overweldigende uitzicht. Bovendien is ook de ligging een groot pluspunt, een leuke uitvalsbasis voor voldoende leuke uitstappen. Zo hebben we Firenze, Lucca, Volterra en San Gimignano bezocht maar zeker ook het festival Mercantia in Certaldo Alto is een aanrader. Eigenlijk een must see voor toekomstige huurders in die periode.

Op 100m stappen van het verblijf is een geweldig eet- en drankgelegenheid met bijhorende foodtrucks, zeer charmant, boven op de heuvel met sfeervolle verlichting en prachtig uitzicht. Het bestaat blijkbaar pas een jaar dus ik weet niet of je het kent maar ook een absolute aanrader om een geweldige cocktail te gaan drinken of een heerlijke bruschetta te eten. Dat de supermarkt op 5 a 10 minuten rijden was is ook zeker een enorm pluspunt.

Castelforentino heeft een station wat dan ook weer interessant is voor een uitstap richting Firenze. Als ik toch een aandachtspunt zou moeten geven is het dat de uitrusting in Corte d’elsa 2 wat glazen etc betreft (te) beperkt is. Slechts 2 wijnglazen bvb. We zijn ook zelf enkele kommetjes gaan kopen (voor de ontbijtgranen van de kids). Als je 2 kleine kinderen hebt zoals die van ons is het perfect doenbaar om er met 4 te verblijven maar je met je dan wel bewust zijn van de beperkte opbergruimte van de bagage. Alles moest in de koffers blijven zitten wegens veel te beperkte kastruimte (die echt maar op 2 voorzien is). Maar dat is echt allemaal verwaarloosbaar tegenover alle pluspunten.

We hebben er een zeer fijne vakantie gehad. Ook over SMOOK / jou kunnen we zeer positief zijn. Goed advies over de mogelijke verblijven, zeer snelle en vriendelijke respons op alle vragen. Alle documenten tijdig en volledig in de mailbox. Goeie service waarvoor dank !