Casale da Chiara - Fam. Seldenthuis

Dit is een huis op een prachtige plek, waar je je direkt thuis voelt. Je kijkt je uit over het fantastische Toscaanse landschap en vanuit de keuken loop je naar buiten naar een tuin met fijne plekjes voor maaltijden en luiermomenten in zon of schaduw.

De gezellige keuken is van alle gemakken voorzien; we hebben veel plezier beleefd aan het bereiden van maaltijden met alle heerlijke verse ingrediënten die er in de omgeving te koop waren en de groentes die van de eigenaar uit het moestuintje mochten plukken. Het huis biedt heel veel privacy, de eigenaar (die de andere kant van het huis bewoont) hebben we alleen bij aankomst en vertrek gezien.

Ondanks de warmte sliepen we prima; er waren horren in de ramen en deuren gemonteerd waardoor we s nachts de boel lekker open konden laten. En wat is er dan leuker dan s'ochtends gewekt te worden door het gezoem van de bijen en een kukelende haan? Omdat de temperaturen regelmatig opliepen tot boven de 35 graden hebben we veel van het zwembad gebruik gemaakt. Zo luxe om hier alleen de beschikking over te hebben!

Wat betreft uitstapjes biedt het huis een goede uitvalsbasis om Florence (per trein) en Arezzo (per auto) te verkennen. Florence blijft -ondanks de drukte- een geweldig stad. Als je de gebaande paden verlaat is er nog zoveel interessants te ontdekken. Ook in Arezzo hadden we een superdag in het teken van renaissance kunst en architectuur. Wie daar van houdt kan ook in Arezzo zijn hart ophalen.(Pierro della Francesca en Vasari!)

Het dorpje Pian de Sco zelf stelt niet heel veel voor. We hadden moeite een goede bakker te vinden di "pane con sale" voor ons ontbijt verkocht, maar redden ons uiteindelijk met de waren uit de supermarkt. Maar dan de pizza's en de tiramisu!! Bij pizzeria di Andrea waren die werkelijk niet te versmaden: we hebben er twee keer met veel plezier gegeten, het water loopt me nu nog in de mond als ik eraan terugdenk.

Regello, het dorp dat aan de andere kant van het huis ligt, vonden wij sfeervoller, vooral in de omgeving van de kerk. Kunstliefhebbers moeten niet vergeten het plaatselijke Masaccio-museumpje te bezoeken. Wij waren de eerste en waarschijnlijk de enige bezoekers die dag, de mevrouw achter de balie moest in de stoppenkast de lichten van het museum aansteken en terwijl de hond van de suppoost vrolijk kwispelend door de tentoonstelling liep genoten wij van de triptiek die er van de grote meester wordt bewaard. Eten in Regello was ook een aanrader: op het terras van de naast de kerk gelegen Osteria Masaccio beleefde wij een vrolijke avond met lekker eten en limoncello!