Borgo da Vinci - Fam. Verbeuken

Wij hebben een heerlijke tijd gehad tijdens ons verblijf in Casa Leonardo. Om te beginnen was het contact met jou enorm vlot en verkregen we snel alle informatie die we nodig hadden. Aangezien we eerder laat op zaterdag aankwamen, hebben we gevraagd of Filomena voor ons kon koken zodat we niet meer op zoek moesten naar eten, en ook dat was perfect geregeld!

De ligging van het domein was voor ons perfect. Complete rust en stilte bovenop een berg, maar de belangrijke trekpleisters van Toscane binnen handbereik. Wij hebben na elke uitstap enorm genoten van het zwembad en de omgeving.

De faciliteiten zijn netjes, verzorgd en worden goed onderhouden. Filomena is aanwezig zonder je haar aanwezigheid opmerkt, de perfecte gastvrouw. Het enige puntje van kritiek is de beperkte mogelijkheid om zelf eten klaar te maken. Het keuken materiaal is er, ofwel in je huisje, ofwel in de gemeenschappelijke ruimte, maar wij vonden het toch steeds een "gedoe" om zelf ons potje te koken.

Enkele tips voor toekomstige gasten:

- In de periode dat wij er waren, bleken vele restaurants gesloten omwille van hun jaarlijkse vakantie. Gelukkig kregen we via andere aanwezige gasten (Jeroen en Ilona, eeuwige dank :-)) Agriturismo Il Piastrino als gouden tip. Ideaal indien je de echte Toscaanse plattelandskeuken wil proeven!

- 10 minuutjes van Vinci vind je Empoli waar een grote COOP (supermarkt) is die naast de "normale" produkten ook regionale produkten aanbiedt

- Een produkt tegen de muggen niet vergeten!

- Certaldo! Een verademing als je uit de toeristische massa van San Gimignano komt. Filomena herhaalt meerdere malen deze tip wanneer je aankomt, luister naar haar! :-)

- Al een paar keer aangehaald: neem de trein vanuit Empoli als je Firenze wil bezoeken, super makkelijk!