Agriturismo S.Angelo - Fam.Engelen

In juli 2018 verbleven wij 8 nachten in Casa Fienile en 3 nachten in Casa Oleandro. Agriturismo Sant Angelo is een erg fijne plek en voelde bij aankomst meteen al goed.

Wij werden hartelijk ontvangen door Christina die ons kort wegwijs maakte. Sant Angelo is goed verzorgd (dagelijks tip top bijgehouden door een tuinman) en ligt lekker centraal zodat alle bezienswaardigheden relatief snel (30-45 min) bereikbaar zijn. Het complex is kleinschalig en daardoor rustig maar je zit gelukkig niet in ‘the middle of nowhere’.

Casa Fienile was uitstekend voor een gezin met 2 kinderen. Al het noodzakelijke was aanwezig en het huisje is voorzien van een goede airco met een ‘stille’ stand voor ’s nachts. Onze meiden (6 en 9) vermaakte zich prima in het zwembad waar ook voldoende ligbedden en stoelen waren. Wat ons ook aansprak is het landschap dat hier wat minder heuvelachtig is - en daardoor minder slingerwegen heeft - dan in de regio’s waar we eerder waren (Terricciola en Montaione). Wij hebben de eerste avond prima gegeten in het restaurant naast het complex. Helaas werden daar geen pizza’s geserveerd.

We zijn erg te spreken over Sant Angelo, maar vooral ook over het ‘persoonlijke’ e-mailcontact met Chris die ons (zoals we al eerder gewend waren) goed heeft geholpen bij het maken van een keuze en je nooit lang laat wachten op een reactie.

Onze top 5 leukste steden:
1. Perugia (parkeren bij Parcheggio Saba Pellini)
2. Montepulciano (parkeren in parkeergarage P6)
3. Castiglione del Lago
4. Cortona
5. Arezzo

Onze tips:

- Eten bij restaurant Il Rifugio Di Bucche (3 km)
- Koffie drinken bij Café Braceria (4 km)
- Boodschappen bij COOP en Penny Markt in Foiana della Chiana (7km)
- Shoppen bij Valdichiana Outlet Village (10 km)
- Een dagje strand bij Tuoro Sul Trasimeno (30 km)

Zoals gezegd is alles goed bereikbaar en hebben we al best wat gedaan en gezien maar er blijft nog genoeg over voor waarschijnlijk een tweede keer!