Agriturismo Paterno - Renske van Houten-Gores

Wij hebben een heerlijk verblijf gehad bij Paterno! Renzo was supervriendelijk en gastvrij.

Het appartement was nog niet helemaal klaar toen we aankwamen, dus kregen we bij Poggio Alloro een glaasje wijn en wat hapjes aangeboden, waarna Renzo ons naar Paterno bracht. Daar konden we onze spullen vast in het appartement kwijt en het zwembad in. Later begrepen waarom de schoonmaak wat langer duurde: hier wordt wel heel goed gepoetst!! Brandschoon, gezellig en heerlijk koel appartement. Mooi uitzicht om van te genieten vanuit de slaapkamer, de keuken en vanaf het eigen terrasje.
Enig nadeel vormden de overactieve muggen die dan ook van ‘het buffet’ willen genieten. Met wat spuit-, smeer- en ‘wierook’-werk was dat wel redelijk in de hand te houden.

Een avondje eten bij Poggio Alloro is gezellig en je krijgt er (h)eerlijk eten voor een aangename prijs. Wij zijn zaterdagavond geweest, ‘steak avond’. Als je van een mooi stuk gegrild vlees houdt, moet je dit zeker doen. Overigens is het eten op andere dagen ook erg lekker en de bediening heel vriendelijk.

Wij bezochten San Gimignano (2 keer) en Siena, beiden favoriet binnen ons gezin. Boodschappen deden we in Poggibonsi. Iets verder rijden, maar een enorme winkel met veel keus en voldoende parkeergelegenheid (San Gimignano is wat uitdagender op dat gebied). Van het zwembad - en het uitzicht daar - hebben we vaak genoten, wel even oppassen met oversteken want er wordt enthousiast over het weggetje langs Paterno gereden. Kortom, we hebben een heerlijke week gehad en komen hier graag nog eens terug. We zijn namelijk ook heel benieuwd naar het nieuwe deel dat Renzo aan het maken is: een plek voor wijnproeverijen, een kleine keuken en een terras met uitzicht op San Gimignano (zou begin 2019 klaar moeten zijn). Hij heeft ons alvast een rondleiding gegeven en we komen graag eens terug wanneer het af is!

Enige verbeterpuntjes wat ons betreft:

Het bed in de voorste slaapkamer (aan de kant van de mooie nieuwe badkamer) is aan vervanging toe, de tuinset (eigenlijk vooral de tafel - wij hebben maar even een tafelkleed gekocht :-)) ook en een snijplank was wel handig geweest :-)).