Agriturismo la Sala - René Lansink

La Sala is werkelijk een oase van rust in het prachtige “Chianti landschap” waar je totaal niet merkt dat er ook nog andere gasten zijn. Alle vier appartementen (er zijn er vier) waren bezet met gasten die duidelijk ook voor de rust hier naar toe zijn gekomen. La Sala is volgens ons niet geschikt om met kleine kinderen naar toe te toe gaan. Bij La Corte d’Elsa heb je wat minder privacy en zijn de appartementen wat gehoriger (iets wat overigens nooit een probleem is geweest voor ons).

La Panca ligt in een wat meer bebost gebied dan La Corte d’Elsa wat ons het gevoel gaf nu totaal ergens anders te zijn dan waar we eind mei waren. Dit terwijl de beide locaties hemelsbreed denk ik niet meer dan dertig kilometer van elkaar af liggen. Bij La Sala heb je wat meer het gevoel dat je bij de boer bivakkeert. Dit komt doordat Sandro er zelf ook woont met zijn familie en er allerlei werkzaamheden rondom het huis uitvoert. Ook staan er op het terrein verschillende open schuurtjes waarin verschillende werktuigen staan en allerhande zaken die op een boerderij van pas komen. Bij La Sala ben je echt te gast op het platteland. Bij La Corte d’Elsa is het rondom de appartementen allemaal net wat strakker verzorgd dan bij La Sala. Overigens doet de kwaliteit en netheid van de appartementen niet voor elkaar onder.

Erg leuk van La Sala is Pizzeria Il Cielo die inderdaad op loopafstand ligt. We zijn hier drie keer wezen eten! Daarentegen bevindt zich op 100 meter van La Corte d'Elsa sinds twee jaar Il Chiosco….Onze conclusie is dat La Corte d’Elsa ideaal is voor onze voorjaarsvakantie (het is dan minder warm en daardoor wat prettiger om steden te bezoeken) en La Sala is ideaal voor onze zomervakantie, waarin we niet zonodig erop uit hoeven te trekken en juist lekker bij het appartement willen blijven.

Op beide locaties hebben we het fantastisch! Dank voor het aanbevelen van La Sala!