Agriturismo il Selvino - Fam. Plattel

Persoonlijke tips en hulp bij het uizoeken van de Agriturismo door Chris weer uitstekend.

Wij hebben ruim 2,5 week op Il Selvino doorgebracht met 2 jonge kinderen eind augustus en eerste helft van september. Il Selvino is een heerlijk rustig verblijf met veel persoonlijke aandacht van de zeer vriendelijke eigenaar Alessandro die al 25 jaar de agriturismo runt. Hij geeft ook veel tips voor het bezoeken van restaurants, marktjes, dorpjes, stranden en andere lokale festiviteiten. Verdere voordelen zijn dat je een heerlijke rustige plek hebt met ruimte en toch dicht bij uitvalswegen met een supermarkt op ca. 8 minuten rijden, Volterra op ca. 25 minuten, San Gimignano op 45 minuten, strand op ca. 50 minuten rijden (in tegenstelling tot de 30 minuten op de site) en vele leuke kleinere Toscaanse dorpjes dichtbij. Daarnaast een groot voordeel dat je veelal elke dag bij het Agriturismo heerlijk Toscaans kan eten! Ook zeer geschikt voor kinderen met een fijn zwembad.

Case Vite is een fijn en ruim appartement dat prima geschikt is voor 4 personen. Het is ook toegankelijk voor gehandicapten waardoor wel een bijzonder hoog toilet en een minder comfortabele douche maar dat zijn kleinigheden. Enige nadeel van Il Selvino is de grote hoeveelheid muggen die er de dienst uitmaakt en zich weinig aantrekt van bestrijdingsmiddelen als deet. Dit is van de hele regio een bekend probleem maar op dit Agriturismo waren er bijzonder veel te vinden, mede door bos vlakbij en sproeien van gazon. Gezegd moet worden dat Alessandro er alles voor ons aan gedaan heeft om de muggen te bestrijden met ook tijdelijk succes.

Al met al is het verblijf zeker een aanrader! Als we nog eens terugkomen dan vanwege de muggen eerder in mei dan in het hoogseizoen.