Masseria Sgadari - SMOOK Sicilie.jpg

Masseria Sgadari


Beschrijving

De Masseria Sgadari ligt op het landgoed van de familie Sgadari. Het is een fabelachtig gelegen landgoed, temidden van oude bomen met rondom kleurige akkers tot zover het oog reikt. Een tijdloos decor, een unieke ervaring. De sfeer is rustig, intiem en de ruimtes inspireren een gevoel van innerlijke vrede. De oude paardenstallen, men trainde hier vroeger paarden en ezels, zijn omgetoverd tot prachtige appartementen die zijn ingericht met elegantie en stijl. De Masseria ligt net ten zuiden van het nationale natuurpark de Madonie, ter hoogte van de kustlijn van Cefalù. Alle appartementen hebben een eigen terras en zijn ruim bemeten. Het landgoed beschikt over een zwembad met solarium. De kust is bereikbaar, het is in totaal zestig kilometer tot aan Cefalù.

 • 4 woningen

 • Antieke feodale residentie

 • Niet bijzonder kindvriendelijk

 • Meeste woningen met airco

 • Gelegen tussen Palermo en Cefalù

 • Fantastisch uitzicht over le Madonie

 • Ruim zwembad met solarium

 


Woningen van klein naar groot


Casa Màrcato (2p)

1 slaapkamer

€.770,00/week
De cottage Màrcato heeft een ruim terras met uitzicht over het landgoed. Het appartement is verdeeld in een slaapkamer, woonkamer met keukenhoek en badkamer met ligbad.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 50 m2
Living met keukenhoek
Slaapkamer
Badkamer met bad/WC
Airconditioning


La Stalletta (2+2p)

1 slaapkamer

€.770,00/week
Casa la Stalletta is een ruime, comfortabele cottage met een riant terras en uitzicht over de heuvels. Airconditioning en satelliet televisie zijn een welkome luxe, de living is compleet ingericht. Het zwembad ligt op korte loopafstand.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 60 m2
Living met bedbank en keukenhoek
Slaapkamer
Badkamer met bad/WC
Airconditioninig


Casa Conigliera (4+2p)

2 slaapkamers

€.1.610,00/week
Het appartement Casa Conigliera beschikt over een ruim, panoramisch privé terras en bestaat uit twee aaneengeschakelde studio's, elk met een eigen slaapkamer, badkamer en living. Perfect geschikt voor twee stellen, of een gezin met oudere kinderen.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 90 m2
Living met bedbank en keukenhoek
2 slaapkamers
2 badkamers met douche/WC
Airconditioning


Casa Formaggiaia (4+2p)

2 slaapkamers

€.1.610,00/week
Het riante appartement Casa Formaggiera is onderdeel van de centrale historische villa. Het vertrek is met 180 m2 het grootste van dit domein. In de twee slaapkamers overnachten maximaal vier personen, voor een eventuele vijfde en zesde persoon is een bedbank beschikbaar. Dankzij de dikke vestigingsmuren blijft de woning koel in de zomer, er is geen airconditioning.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 180 m2
Living met bedbank
Keuken
2 slaapkamers
2 badkamers met douche/bad/WC
Géén airconditioning


Achtergrond

De Masseria Sgadari ligt op het landgoed van de familie Sgadari. Het is een fabelachtig gelegen landgoed, temidden van oude bomen met rondom kleurige akkers tot zover het oog reikt. Een tijdloos decor, een unieke ervaring. De sfeer is rustig, intiem en de ruimtes inspireren een gevoel van innerlijke vrede.

De oude paardenstallen, men trainde hier vroeger paarden en ezels, zijn omgetoverd tot prachtige appartementen die zijn ingericht met elegantie en stijl. De Masseria ligt net ten zuiden van het nationale natuurpark de Madonie, ter hoogte van de kustlijn van Cefalù. Alle appartementen hebben een eigen terras en zijn ruim bemeten. Bijzonder is de historische tuin van de eigenaren, die allervriendelijkst zijn en de gasten graag een rondleiding geven.

Het landgoed beschikt over een zwembad met solarium. De kust is bereikbaar, het is in totaal zestig kilometer tot aan Cefalù. Op acht kilometer ligt een gehucht met enkele winkels. Vanaf het landgoed is het ruim een kwartier rijden naar het dorp Gangi. Een schilderachtige plaatsje tegen een heuvelrug met circa zevenduizend inwoners. Gangi staat in de lijst van mooiste antieke kernen van Italië en is een bezoek meer dan waard vanwege de talloze kerken en oude paleizen die er zijn te bewonderen. Ook zijn er verschillende restaurants waar, vanwege de relatieve onbekendheid van de regio, nog van een authentieke en eerlijke Siciliaanse keuken is te genieten.

Het nationaal natuurpark Parco delle Madonie is een ongerept berggebied ten oosten van Palermo. Grillige kalkkliffen en scherpe bergkammen reiken hier tot 2000 meter en bieden de wandelaar fraaie panorama’s, ver over de azuurblauwe Thyreense zee. Kleine, verstilde bergdorpjes liggen als adelaarsnesten tegen de berghellingen verspreid. Op verzoek organiseren we een wandeling door Gangi, of een dagtocht door het natuurpark le Madonie, met een lokale gids.

Voor de liefhebber van het onbekende, ruwe Sicilië is een verblijf bij de Masseria een absolute aanrader. De gastverblijven zijn allen ruim en comfortabel, het contact met de baronnen bijzonder, en de setting erg romantisch. Ieder ochtend wordt een Italiaans ontbijt verzorgd.


Checklist

 • Eigen olijfolie en producten

 • Unieke historische setting

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met solarium

 • Klein aantal gasten

 • Airco in bijna alle woningen

 • Fijne eigen buitenruimte

 • Wi-Fi Internet

 • Ontbijt inclusief

 • Luxe zwembad met uitzicht

 • Géén vaatwasser

 • Géén peuterbad

 • Niet specifiek kindvriendelijk