D.jpg

Casale Lajatico

Super hier! Huis is erg ruim en mooi, en het zwembad maakt het helemaal compleet. Heerlijk verblijven hier. Gisteren nog kunnen meegenieten van het openlucht concert dus hopelijk lukt dat as donderdag ook van Andrea Bocelli.
— Ellis - 2018

Beschrijving

Casale Lajatico is een authentiek Toscaans landhuis met bovengemiddeld comfort, gerenoveerd in de winter van 2017. De vrijstaande villa is gelegen in het open landschap nabij Lajatico, niet ver van het Teatro del Silenzio van Andrea Bocelli. Al meer dan tien jaar op rij organiseert de virtuoze zanger elke zomer een befaamd openluchtconcert in dit theater. Vanaf Casale Lajatico is het bereikbaar via een wandeling van 20 minuten door de korenvelden. Het landhuis is verdeeld over twee verdiepingen en een torentje. In totaal zijn er vier slaapkamers, in één daarvan staat een twijfelaar. Op de eerste verdieping ligt een bijzonder dakterras met uitzicht over de heuvels tot aan Volterra.

  • 8 personen

  • 4 slaapkamers

  • 2 badkamers met douche/wc

  • Oppervlakte 220 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond & 1e verdieping

  • Gelegen tussen Pisa en Volterra

 


Achtergrond

Het omliggende landschap biedt een verscheidenheid aan planten en vruchten. Het is ook een bekend gebied voor vogelspotters.

Op de begane grond van het landhuis liggen een ruime woonkamer, studiekamer en volledig ingerichte keuken. Het huis maakt een frisse indruk en is ingericht met hoge kwaliteit van materialen en apparaten. De ramen zijn voorzien van horren. Op de eerste verdieping ligt een bijzonder dakterras met uitzicht over de heuvels tot aan Volterra. Op de begane grond is er een houtoven waarmee in de zomer zelf pizza's en brood gebakken kunnen worden.

Het huis ligt op 200 meter van de provinciale weg SR439 waarmee u zowel richting Volterra (zuiden) als richting Pisa/Lucca (noorden) rijdt. Vanaf de provinciale weg rijdt u deze 200 meter steil naar boven, dat is de eerste keer even wennen, maar de toegangsweg is goed gecementeerd en levert geen problemen op. Lajatico is een oud stadje met een antiek centrum en daarnaast alle faciliteiten (supermarkt, bakker, apotheek, bars, restaurants). De positie in Toscane tussen Volterra en Pisa biedt volop mogelijkheden om het binnenland te verkennen en culturele uitstapjes te maken. Een dag strand is te doen, de bekende stranden bij Vada en Castiglioncello liggen op 40 km.


Checklist


Reviews