piscina 3.JPG

Casale da Chiara

Dit is een huis op een prachtige plek, waar je je direkt thuis voelt. Je kijkt je uit over het fantastische Toscaanse landschap en vanuit de keuken loop je naar buiten naar een tuin met fijne plekjes voor maaltijden en luiermomenten in zon of schaduw. De gezellige keuken is van alle gemakken voorzien; we hebben veel plezier beleefd aan het bereiden van maaltijden met alle heerlijke verse ingrediënten die er in de omgeving te koop waren en de groentes die van de eigenaar uit het moestuintje mochten plukken.
— Familie Seldenthuis - 2018

Beschrijving

Casale da Chiara is een vrijstaand landhuis met zwembad in het zuidoosten van Toscane. In het landhuis wordt één woning verhuurd, het zwembad staat exclusief tot de beschikking van deze gasten. Een heerlijke luxe voor de bezoeker; de ruime, goed gemeubileerde tuin, de olijfboomgaard, het panoramische privé zwembad zijn uitstekende faciliteiten. De intieme sfeer op en rond de boerderij in Romeinse stijl, de gastvrije benadering van gastheer Gigi en dochter Eva zorgen voor een ontspannen vakantiegevoel. Het meest bijzondere is echter de fantastische ligging. U wordt letterlijk omringd door het groene landschap van Toscane. Mocht u de behoefte voelen om het groen te verruilen voor de stad; dagtrips naar Florence en Siena zijn goed mogelijk.

  • 4+2 personen

  • 2 slaapkamers

  • 1 badkamer met douche/wc

  • Oppervlakte 65 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning

  • Begane grond

  • Gelegen tussen Florence en Arezzo

  • Eigenaren wonen op het landgoed

 


Achtergrond

Eva en Gigi zijn al jaren verknocht aan hun landhuis in de provincie Arezzo, het zuidelijk gedeelte van Toscane. Zo verknocht, dat het enorme groene natuurgebied waarin ze wonen hen gewoon is geworden. Als gast van het landhuis val je binnen in een stilte die alleen verstoord wordt door het ruisen van de wind in de bomen en het knetteren van de steentjes op het grintpad. Gigi is een tengere man, met een brilletje voor altijd scheef op zijn neus. Hij is de man van de olijfbomen en de tuinen, trots op de eigen geproduceerde olie.

Op twee kilometer van het agriturismo ligt het dorpje Pian di Scò waar de nodige faciliteiten te vinden zijn; een bank, restaurant, bars, kleine supermarkt en diverse winkels. Op vier kilometer ligt een grote paardenmanege. Fietsen huren in de directe omgeving is mogelijk.

Behalve de wereldberoemde parels van de Renaissance tijd, Florence en Siena, loont ook een bezoek aan het minder bekende Arezzo de moeite. Arezzo is tegenwoordig bekend om zijn goudsmeedkunst en de fresco’s in de Chiesa di San Francisco. De stad is trots op haar grote aantal van kunsthandelaren en pittoreske workshops in het oude stadscentrum. Op iedere eerste zondag van de maand wordt een antiekmarkt gehouden in de straatjes en steegjes van het oude centrum. Het charmante Middeleeuwse plein, het Piazza Vasari, is het decor voor de 'Giostra del Saracino', een historische schouwspel in Middeleeuwse klederdracht met als hoogtepunt een strijd te paard. Arezzo is ook een bloeiend centrum gespecialiseerd in goud en kledinghandel. Niet ver van het centrum is een groot Outlet centrum gelegen, waar merken als Prada, Gucci en Armani rechtstreeks door de fabrikant worden aangeboden.

Casale da Chiara is een charmant verblijf met een typerende, persoonlijke sfeer. Een heerlijk thuis om het groene oosten van Toscane te ontdekken met de zeldzame luxe van een privé zwembad. In het verleden werden er twee appartementen in het landhuis verhuurd en was het een agriturismo, om die reden ziet u de namen (Cipresso en Ginestra) terugkomen in de reviews.


Checklist


Reviews