Casale Cantalena - Toscane

Casale Cantalena


Beschrijving

Casala Cantalena ligt op de top van Sant'Egidio, de heuvel waartegen Cortona is gebouwd. Het is een klein, geheel vrijstaand, landhuis met privé zwembad en voetbalveldje. De ligging is extreem rustig en met bijzonder veel privacy, deze locatie is alléén geschikt voor mensen die rust, natuur en ontspanning zoeken. Het landhuis ligt in het piepkleine gehucht Cantalena, een plukje huizen hoog boven Cortona en Castelfiorentino. Het huis is geheel vrijstaand en verdeeld over twee verdiepingen, met op de begane grond een living en keuken, op de 1e verdieping twee slaapkamers, er zijn twee badkamers met douche. Alle vertrekken zijn relatief klein, de totale interne oppervlakte bedraagt 120 m2. Direct aan de woning een mooi gemeubileerd zonneterras met barbecue, en toegang tot het privé zwembad met solarium. Naast het zwembad ligt een (privé) speelveld met twee doelen.

  • 4 personen

  • 2 slaapkamers

  • 2 badkamers met douche/bad/wc

  • Oppervlakte 120 m2

  • Privé zwembad & tuin

  • Géén airconditioning & wi-fi

  • Begane grond & 1e verdieping

 

Achtergrond

De afstand naar de bewoonde wereld is qua kilometers klein, maar de reistijd is behoorlijk; 25 minuten naar Castiglion Fiorentino en 30 minuten naar Cortona, grotendeels over een onverharde weg. Dit is echt iets om rekening mee te houden. Voor gasten die een week ontspanning zoeken met af en toe een uitstapje is het een prachtige en unieke bestemming. Het zuidoosten van Toscane, de Valdichiana, is een agriculturele hoek van Toscane grofweg tussen Arezzo, Cortona, Montepulciano en Siena. Behalve die steden zelf, kunt u verschillende bestemmingen combineren in een dagtrip:

- Meer van Trasimeno voor een dag op/aan het water
- Pienza/Montepulciano/Val d'Orcia
- Perugia/Assisi
- San Gimignano/Siena

De snelwegen Autostrada A1 en de Siena-Perugia zorgen ervoor dat de reistijden in vergelijking met andere stukken Toscane korter zijn. Florence is voor een dagtrip goed per trein bereikbaar, wat parkeren en rijden in de stad voorkomt. U zou zelfs met de Eurostar vanuit Arezzo een dagje Rome kunnen doen, een rit van 70 minuten.