foto aeree (32).JPG

Borgo Chiuso

Een prima appartement, prima ontvangst, bescheiden lieve mensen, ze hebben heerlijk gekookt voor alle gasten. Prachtige omgeving: Lucca, Cortona, Florence en vlak in de buurt is het klooster Badia a Passignano een aanrader. Heerlijk bakkertje in het dorp, prima restaurants (Il Caratello en Gramola).
— Familie Meij - 2018

Beschrijving

Het landgoed Borgo Chiuso ligt ten zuidwesten van Florence, in de driehoek Florence-Siena-Pisa. Deze ligging maakt het een ideale uitvalbasis om de hoogtepunten van Toscane snel en comfortabel te bezoeken. Vanaf deze locatie nabij het dorpje Tavernelle Val di Pesa is het eenvoudig om de snelweg te bereiken. Het landhuis herbergt vijf appartementen die aan een internationaal gezelschap worden verhuurd. Achter het huis ligt een ruime tuin met veel groen en een zwembad. Gratis Wi-Fi is beschikbaar in alle appartementen. De vakantiehuizen zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht in Toscaanse stijl.

 • 5 woningen

 • Zwembad met grasveld

 • Op 800-1000 meter bebouwde kom

 • Gastwoningen van wijnboer

 • Omringd door wijngaarden

 • Logistiek perfecte ligging in Toscane

 • Gezinnen aanwezig

 


Woningen van klein naar groot


Casa Ramerino (2p)

Studio

€.490,00-€.700,00/week
Casa Ramerino is een moderne studio met privé terrasje op het landgoed Borgo Chiuso. Het is in feite een ruime kamer met badkamer en keukenhoek, er is géén aparte woonkamer. Airconditioning is present.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 25 m2
Studio met keukenhoek
Badkamer met douche/WC


Casa Glicine (3p)

2 slaapkamers

€.560,00-€.798,00/week
Het appartement Casa Glicine beschikt over een mooi en overdekt privé terras. De woning heeft twee slaapkamers, maar de 2e slaapkamer is bijzonder klein en daarom slechts geschikt voor één persoon. Er zijn twee verdiepingen, op de begane grond een living met open keuken en toegang tot het terras, op de eerste verdieping liggen de twee slaapkamers.

Begane grond & 1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 60 m2
Twee slaapkamers
Keukenhoek
Badkamer met bad/WC


Casa Colombaia (4p)

2 slaapkamers

€.560,00-€.798,00/week
Het appartement Casa Colombaia ligt deels in het torentje van het landhuis, in het Italiaans Colombaia (duiventil) genoemd. De woning beschikt over twee slaapkamers, een woonkamer met keukenhoek en badkamer met douche. Het is verdeeld over twee woonniveaus. Vanuit het torentje is er uitzicht over de tuin en het zwembad.

1e & 2e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 70 m2
Living met open keuken
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/wc


Casa Ginestre (4+1p)

2 slaapkamers

€.609,00-€.966,00/week
Het appartement Casa Ginestre ligt op de 1e verdieping van het landhuis op korte afstand van het zwembad. Gasten gebruiken het gemeenschappelijk terras in de tuin waar voldoende tafels en stoelen beschikbaar zijn. De woning heeft twee slaapkamers, een badkamer met douche en een living met open keuken.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 90 m2
Living met open keuken
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/wc


Casa Leccio (4+1p)

2 slaapkamers

€.630,00-€.1.078,00/week
Het vakantiehuis Leccio ligt in haar geheel op de begane grond en heeft een eigen buitenruimte voor de entree. Met twee slaapkamers is het een praktische oplossing voor een jong gezin van vier of vijf personen. Op verzoek wordt een vijfde bed of babybedje klaargezet. Het appartement heeft twee badkamers met douche.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 90 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/wc


Achtergrond

De eigenaren, de familie Corti, beheren een wijnboerderij op 200 meter van het landhuis. Sinds 40 jaar produceert men wijnen met Sangiovese en Merlot druiven, de Chianti mag hier niet ontbreken. De wijnen van de familie Corti worden volledig naar Toscaanse traditie geproduceerd, sinds 1956 worden de wijnen verkocht in binnen en buitenland. Leuk om er een kijkje te nemen en uiteraard is de wijn tegen een aantrekkelijke prijs te koop. De bebouwde kom van Tavernelle Val di Pisa is goed bereikbaar en ligt op 700-800 meter. Eventueel is dit zelfs lopend te doen. In het centrum zijn verschillende restaurants, bars en faciliteiten als een supermarkt, bank en apotheek zijn aanwezig.

Vanaf de voordeur zijn zowel Florence, Siena als San Gimignano binnen 45 minuten bereikbaar. Hoogtepunten van Florence zijn o.a. het Uffizi museum, en de Galleria Accademia met de David van Michelangelo. Tijdens de zomermaanden zijn er vaak lange rijen voor de ingang, waardoor bezoekers soms tot vijf uur moeten wachten voordat ze het museum in kunnen. U kunt gebruik maken van de ticketservice van S.M.O.O.K. om de lange rij te vermijden.

Siena staat bekend om haar historisch stadscentrum met centraal het Piazza del Campo, het Middeleeuwse plein, één van de mooiste pleinen ter wereld. San Gimignano is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van heel Italië. Het stadje is wereldberoemd om haar torens. Ooit waren dat er 72, daarvan staan er nu nog 14 overeind. De stad ligt bij de Via Francigena, in de middeleeuwen een van de hoofdwegen waarlangs tal van pelgrims uit heel Europa naar Rome trokken.


Checklist

 • Eigen wijnen

 • Wekelijks Toscaans diner

 • Zwembad tussen wijnranken

 • Kleinschalig en kindvriendelijk

 • Barbecue

 • Op loopafstand dorp

 • Wi-Fi Internet

 • Gedeelde wasmachine

 • Gunstige ligging nabij Florence

 • Bezoek aan wijnboerderij

 • Géén vaatwasser

 • Géén peuterbad

 • Géén airconditioning


Reviews