piscina_1.jpg

Agriturismo Sant Elia

Agriturismo Sant’Elia is een echte agriturismo waar het land rondom nog verbouwd wordt met groenten en dat leverde ons de nodige verse lekkernijen op. Het terrein is goed onderhouden en erg mooi met allemaal olijf- en citroenbomen. Wij waren met een kind van 2 jaar en voor hem was er voldoende ruimte om te spelen.
— Familie Peereboom - 2018

Beschrijving

Agriturismo Sant Elia is een boerderij nabij de stranden ten zuiden van Siracusa, in het zuidoosten van Sicilië. Vreselijk aardige mensen, ze zijn Sicilianen, ze leven als Sicilianen, ze eten als Sicilianen (niet onbelangrijk). Het landgoed ligt op een plat stuk land, zo'n vier kilometer uit de kust en heeft vijf appartementen, twee kamers en in totaal vijftien hectares aan land, fruitbomen en olijfbomen. Men plant en oogst sla, aardappels, paprika's en tomaten. Een agriturismo in de ware zin van het woord, een verblijf bij een boerenfamilie. In logistiek opzicht is het een uitvalsbasis waar je zonder stress en gedoe snel richting de stranden rijdt.

 • Appartementen & kamers

 • Siciliaans boerenbedrijf

 • Uitvalsbasis voor een strandvakantie

 • Eigen restaurant op het landgoed

 • Gelegen tussen Catania en Siracusa

 • Ruim zwembad met solarium

 


Kamer & appartementen


Kamer (2p)

1 slaapkamer

€.560,00-€.700,00/nacht
De kamer heeft een eigen deel van het terras met tafel en stoelen. Uitzicht over de tuin het zwembad. De kamer bevindt zich in het centrale deel van de boerderij.

Begane grond
Eigen terrasje
Oppervlakte: 18 m2
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC
Airconditioning


Appartement (2+1p)

1 slaapkamer

€.560,00-€.770,00/week
Appartement met eigen terras en heeft één slaapkamer, een badkamer met douche en een living met keukenhoek. Op verzoek kan een extra single bed worden bijgezet.

Begane grond
Eigen terrasje
Oppervlakte: 35 m2
Living met keukenhoek
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC
Airconditioning


Kleine gezinswoning (2+2p)

1 slaapkamer

€.630,00-€.840,00/week
Appartement met eigen terras, ideaal voor gezinnen, bestaande uit een tweepersoonskamer, grote volledig uitgeruste keuken, badkamer, overdekte veranda met tafel en stoelen.

Begane grond
Eigen terrasje
Oppervlakte: 35 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC
Airconditioning


Cottage (2+1p)

1 slaapkamer

€.630,00-€.840,00/week
Dependance met eigen terras en één slaapkamer, een badkamer met douche en een living met keukenhoek. Op verzoek kan een extra single bed worden bijgezet.

Begane grond
Eigen terrasje
Oppervlakte: 35 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC
Airconditioning


Familie woning (4+1p)

2 slaapkamers

€.770,00-€.910,00/week
Appartement met eigen terras, twee slaapkamers, een badkamer met douche en een living met keukenhoek. Op aanvraag kan een los single bed worden bijgezet.

Begane grond
Eigen terrasje
Oppervlakte: 70 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Badkamer met douche/WC
Airconditioning


Achtergrond

Agriturismo Sant Elia is een boerderij nabij de stranden ten zuiden van Siracusa, in het zuidoosten van Sicilië. Vreselijk aardige mensen, ze zijn Sicilianen, ze leven als Sicilianen, ze eten als Sicilianen (niet onbelangrijk).

Het landgoed ligt op een plat stuk land, zo'n vier kilometer uit de kust, het doet qua sfeer en eerste indruk haast Afrikaans aan. Het agriturismo heeft vijf appartementen en twee kamers en in totaal vijftien hectares aan land, fruitbomen en olijfbomen. Men plant en oogst sla, aardappels, paprika's en tomaten. Een agriturismo in de ware zin van het woord, een verblijf bij een boerenfamilie.

In logistiek opzicht is het een uitvalsbasis waar je zonder stress en gedoe snel richting de stranden rijdt, dat kan op vier kilometer (recht toe-recht aan) bij het strand Arenella, maar het is juist leuk om per dag telkens een ander strand in deze hoek van Sicilie te proberen, het kost telkens tien minuten extra rijden, daar raakt de dagplanning niet van in de war.

Het landhuis is een boerderij die stamt uit het begin van de 19e eeuw, opgeknapt door de familie en vandaag de dag beheerd door gastvrouw Cristina. De appartementen zijn netjes, maar eenvoudig ingericht. Luxe is het niet, airco en Wi-Fi zijn aanwezig. Ontbijt is op aanvraag en tegen een redelijke prijs mogelijk en wordt geserveerd op het terras. Ieder appartement heeft zijn eigen (overdekt) plekje buiten, met tafel en stoelen.


Checklist

 • Eigen producten

 • Halfpension & ontbijt

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met solarium

 • Nabij de stranden van Siracusa

 • Eenvoudig bereikbaar

 • Airconditioning

 • Wi-Fi Internet

 • Luxe zwembad

 • Speelruimte kinderen

 • Géén vaatwasser


Reviews