Esterni (13).JPG

Agriturismo Rosselmini

Prachtige tuin, prachtig zwembad, sfeervolle gebouwen en mooi en rustig gelegen. De inrichting van de appartementen zijn niet erg luxe, maar hebben alles wat je nodig hebt.
— Gerlinde & Dani - 2018

Beschrijving

Agriturismo Rosselmini ligt in Calci, in het noordwesten van Toscane. Deze ligging nabij Pisa is in logistiek opzicht ideaal, strandbezoek kan afgewisseld worden met het bezoeken van de culturele hoogtepunten. Met Pisa op korte afstand is het ook mogelijk om per trein naar Lucca, Pistoia, Florence en eventueel zelfs Siena te reizen. Maar ook per auto is het via de A11 eenvoudig om Toscane te doorkruisen. Het landgoed Rosselmini is een charmant en historisch getint agriturismo, met de centrale villa uit de 18e eeuw als hoogtepunt. De villa wordt omringd door twintig hectare grond waarop tarwe, olijven en druiven worden geteeld.

 • 9 appartementen

 • Voetbal en speelweide

 • Dorpscentrum Calci op loopafstand

 • Gelegen tussen Pisa en Lucca

 • Dagelijks strandbezoek mogelijk

 • Veel aanspraak van andere gezinnen

 • Zwembad met solarium

 


Appartementen met één of drie slaapkamers


Studio (2p)

1 slaapkamer

€.385,00-€.525,00/week
Casa Remo en Casa Caminetto zijn de kleinste appartementen van Agriturismo Rosselmini, gelegen op de begane grond in de boerenverblijven naast de statige hoofdvilla. De studio Remo is qua oppervlakte beperkt, appartement Camminetto biedt meer ruimte en is wat duurder.

Begane grond
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 25-50 m2
Kleine living met open keuken
2-persoons slaapkamer
Badkamer met douche/WC


Kleine gezinswoning (2+2p)

1 slaapkamer

€.420,00-€.665,00/week
Casa Azzurra is een ruim appartement (60 m2) geschikt voor twee personen. Eventueel kunnen er een derde en vierde persoon op de bedbank overnachten, die vooral is geschikt voor kinderen tot 14 jaar. Een Wi-Fi verbinding is beschikbaar en de entree van de woning doet uit op de tuinen van de villa.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 60 m2
Woonkamer met open keuken
2-persoons slaapkamer
Badkamer met douche/WC


Appartement (5p)

2 slaapkamers

€.595,00-€.1.190,00/week
In Casa Alcova is Wi-Fi internet beschikbaar, het appartement ligt direct aan de volledig omheinde, fraaie tuin van de villa. Hier is een barbecue aanwezig, het zwembad ligt op circa 50 meter afstand. Het appartement is met 100 m2 riant, en beschikt over twee volwaardige slaapkamers, met een derde, kleine slaapkamer met een vijfde bed.

1e verdieping
Gemeenschappelijk terras
Oppervlakte: 100 m2
Woonkamer met open keuken
3 slaapkamers
2 badkamers met douche/wc


Landhuis Pascolo (6+2p)

3-4 slaapkamers

€.630,00-€.1.575,00/week
Het landhuis Pascolo ligt op ca. 300 meter afstand van de centrale Villa Rosselmini, waar het zwembad ligt, en is opgedeeld in twee vakantiewoningen: Pascolo 1 en 2. Appartement Pascolo 1 ligt in haar geheel op de begane grond en is met drie slaapkamers geschikt voor zes personen. Appartement Pascolo 2 ligt op de 1e verdieping en heeft vier slaapkamers, geschikt voor acht person. Er is veel vrije ruimte om de woning, iedere woning heeft zijn eigen stuk buitenruimte.

Begane grond of 1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 150 m2
Keuken
3-4 slaapkamers
2-3 badkamers met douche/WC


Landhuis Stemma (6p)

3 slaapkamers

€.700,00-€.1.575,00/week
Het landhuis Stemma ligt naast de centrale Villa Rosselmini, op circa 50 meter afstand. Ook dit gebouw is verdeeld in twee gezinswoningen: Stemma 1 (begane grond) en Stemma 2 (1e verdieping). De woningen zijn vrijwel identiek en beschikken elk over drie slaapkamers en twee badkamers en een eigen stuk buitenruimte.

Begane grond of 1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 150 m2
Keuken
3 slaapkamers
2 badkamers met douche/WC


Garden house (6p)

3 slaapkamers

€.735,00-€.1.575,00/week
Casa Maria beschikt over een privé tuin met terras en biedt veel privacy. De drie slaapkamers liggen allen op de 1e verdieping, op de begane grond is er een ruime woonkamer met televisie, open haard, en een aparte keuken. Eén van de drie slaapkamers is erg klein, met twee enkele bedden. Voordeel is een tweede, aparte toegang aan de achterkant van het huis tot de geheel omheinde tuin van de villa, handig voor een verblijf met kleine kinderen.

Begane grond & 1e verdieping
Privé tuin & terras
Oppervlakte: 110 m2
Keuken
3 slaapkamers
2 badkamers met douche/bad/WC


Achtergrond

De diverse tuinen, het zwembad met solarium, de velden die de villa omringen bieden enorm veel ruimte waar kinderen zich kunnen uitleven. Ook is er een voetbalveld waar in de zomer door de gasten onderling pittige wedstrijden worden uitgevochten. In de gemeenschappelijke tuin voor de villa is er een barbecue. Groot pluspunt van deze locatie is het feit dat het centrum van Calci lopend bereikt kan worden.

Het dorpje Calci ligt in een groene, vlakke vallei en is aan de noordzijde begrensd door een bergketen. De ruim zesduizend inwoners wonen er vaak al sinds generaties en zijn verknocht aan dit stukje Toscane, het land dat het decor was van de wrede veldslagen tussen de inwoners van Pisa en de Florentijnen. De ruïne van de oude vestiging Rocca della Verruca, een belangrijk verdedigingswerk tijdens die oorlogen, kijkt uit over het dorp.


Checklist

 • Voetbalveld

 • Wi-Fi Internet

 • Gedeelde wasmachine

 • Vaatwasser in sommige woningen

 • Televisie

 • Eigen wijnen

 • Restaurants op loopafstand

 • Zwembad

 • Kindvriendelijk

 • Barbecue

 • Géén maaltijden

 • Géén peuterbad

 • Géén airconditioning


Reviews