Luoghi a comune (14).jpg

Agriturismo Miralduolo

De locatie is prachtig met een mooi uitzicht op Perugia, veel gras en een mooi zwembad dat netjes onderhouden wordt. Ook het appartement is goed onderhouden met veel voorzieningen. De eerste week waren er veel gezinnen wat wij allemaal erg gezellig vonden.
— Familie Blom - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Miralduolo is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Umbria. Het agriturismo ligt op het platteland bij Perugia vanwaar snel de superstrada Perugia-Siena kan worden bereikt. Zowel het zuiden van Toscane, tot aan Siena, als het oosten van Umbria zijn vlot aan te rijden. Uniek is de ligging op slechts acht kilometer van Perugia. Het agriturismo bestaat uit twee boerenwoningen met in totaal acht appartementen. Rond de landhuizen zijn ruime grasvelden aangelegd. In de zomer is er een internationaal gezelschap van gezinnen met kinderen van alle leeftijden aanwezig.

 • 8 appartementen

 • Landelijke sfeer met veel ruimte

 • Veel kinderen aanwezig

 • Op 8 kilometer van Perugia

 • Rustieke woningen met eigen terras

 • Wekelijkse kooklessen en pizza’s bakken

 

Appartementen met één of twee slaapkamers


Piscina (2p)

€.350,00-€.469,00/week
De studio Casa Piscina is geschikt voor twee personen en ligt in een rustige hoek van het agriturismo, ondanks de geringe afstand tot het zwembad. Gasten van Casa Piscina hebben een eigen overdekt terras, direct voor de entree van het appartementje. In de studio staat een 2-persoons bed, het keukenblok beschikt over een gasfornuis en koelkast.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 35 m2
Living met keukenhoek en bed
Badkamer met douche/WC

 

Casa Rosmarino (2+2p)

€.385,00-€.595,00/week
De vakantiewoning Rosmarino is geschikt voor twee personen. Eventueel kunnen er een derde en vierde persoon overnachten op de bedbank in de living. Qua comfort is het appartement perfect voor twee personen. Fijn is het privé terras direct voor de deur, met overkapping. Het appartement is verdeeld in een living met keukenblok, slaapkamer en badkamer met douche.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 50 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC

 

Casa Giallo (2+2p)

€.385,00-€.595,00/week
De vakantiewoning Giallo is geschikt voor twee personen. Eventueel kunnen er een derde en vierde persoon overnachten op de bedbank in de living. Qua comfort is het appartement perfect voor twee personen. Het appartement is verdeeld in een living met keukenblok, slaapkamer en badkamer met douche.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 50 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC

 

Casa Veranda (4p)

€.420,00-€.791,00/week
Het appartement Casa Veranda ligt aan de voorzijde van het agriturismo en ligt daarmee afgescheiden van de andere woningen. Het terras is overdekt en geheel privé. De woning is geschikt voor vier personen en heeft twee slaapkamers én badkamers, ook voor vier volwassenen prettig. In het huis is veel hout gebruikt en de open haard in de woonkamer zorgt voor sfeer.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 65 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/wc

 

La Terrazza (4p)

€.420,00-€.791,00/week
De woning Casa la Terrazza is vernoemd naar haar zonneterras dat plaats biedt aan vier personen, een perfecte plek om in privacy te genieten van de zon of een lange zomeravond. Het appartement heeft twee slaapkamers en twee badkamers. De woning is comfortabel ingericht en is voor vier volwassenen of een gezin met twee kinderen bijzonder geschikt.

1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 65 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/wc

 

Casa Verde (4+2p)

€.420,00-€.791,00/week
Het appartement Casa Verde is geschikt voor een familie met twee of drie kinderen. Er zijn twee slaapkamers, waarvan één met 2-persoons bed en één met twee enkele bedden. Op verzoek is een extra bed toe te voegen aan een slaapkamer, of kan gebruik gemaakt worden van de bedbank. In totaal zijn er zes slaapplaatsen voorhanden. Let wel, er is maar één badkamer, dat vraagt voor een gezelschap van zes personen wel iets van het improvisatietalent. Gasten van Casa Verde beschikken over een eigen pergola met tafel en stoelen. Een barbecue is beschikbaar.

1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 90 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Twee slaapkamers
Eén badkamer met douche/wc

 

Casa Azzurro (4+2p)

€.420,00-€.791,00/week
Het appartement Azzurro ligt op de 1e verdieping van het centrale landhuis. Voor de woning ligt een pergola met tafel en stoelen voor privé gebruik. Azzurro heeft een ruime woonkamer, twee slaapkamers en één badkamer. De bedbank biedt eventueel plaats aan een vijfde of zesde persoon, voor twee volwassenen is dat te krap en ongemakkelijk. Twee kinderen of één volwassene kunnen er prima op slapen. De woning is voldoende ingericht in de typische Italiaanse stijl van het platteland.

1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 70 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Twee slaapkamers
Eén badkamer met douche/wc

 

Arancione (4+2p)

€.420,00-€.798,00/week
Casa Arancione ligt op de begane grond en is geschikt voor een familie met twee of drie kinderen. Er zijn twee slaapkamers, waarvan één met 2-persoons bed en één met twee enkele bedden. Op verzoek is een extra bed toe te voegen aan een slaapkamer, of kan gebruik gemaakt worden van de bedbank. In totaal zijn er zes slaapplaatsen voorhanden. Let wel, er is maar één badkamer, dat vraagt voor een gezelschap van zes personen wel iets van het improvisatietalent. Gasten van Casa Arancione beschikken over een eigen pergola met tafel en stoelen. Een barbecue is beschikbaar.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 85 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Twee slaapkamers
Eén badkamer met douche/wc


Achtergrond

Perugia is de hoofdstad van Umbrië en één van de belangrijkste kunststeden van Midden-Italië. Perugia is gelegen op een langwerpige heuvel. Op de top bevindt zich het middeleeuwse deel van de stad terwijl lager moderne wijken oprijzen. De Porta d’Augusto is bewaard gebleven uit de Etruskische tijd. Andere bezienswaardigheden zijn het Prioripaleis, de Fontana Maggiore, het Oratorio di San Bernadino en de Kathedraal. Perugia is bekend om haar Universiteit, de oudste van Italië, opgericht in het jaar 1308. De universiteit is met name bekend om haar agrarische faculteit, Perugia is de Italiaanse kennisbron voor de agricultuur. De studenten houden van Perugia en er zijn vele sfeervolle barretjes en pleinen waar altijd volk op de been is.

Vanaf het agriturismo is Assisi binnen een half uur aan te rijden, schitterend gelegen tegen de helling van de Monte Subasio. Assisi, dat bekend staat als de geboorteplaats van de heilige Franciscus, de patroonheilige van Italië, is gelegen tussen de glooiende heuvels van Umbrië. Pelgrims komen hier al eeuwenlang naar toe om de basiliek San Francesco (waar St. Franciscus is begraven) en de kerk Santa Chiara (met de tombe van Clara) te bezoeken. Bezoek het Eremo delle Carceri en bekijk de grotten waar middeleeuwse kluizenaars zich terugtrokken.

Na een bezoek aan de kunststeden van Umbrië en het nabijgelegen Toscane kunt u heerlijk ontspannen in het grote zwembad met solarium, omringd door bomen en bloemen, ondergedompeld in de geur van het platteland. Het gebied biedt mogelijkheden tot wandelen, paardrijden (manege op 1 km) en fietsen. Mountainbikes met routekaartjes zijn beschikbaar. Kinderen kunnen tafeltennissen, tafelvoetballen of jeu de boules spelen op het gazon. De rivier de Tevere, die uiteindelijk door Rome stroomt, ligt op korte loopafstand. In de rivier kan gevist worden, maar er ligt op korte afstand ook een visvijver. Tennis en golfbanen zijn eenvoudig bereikbaar. Op 2 km vindt u een uitstekend restaurant met lokale gerechten.

Eén maal per week wordt er een pizza avond georganiseerd, een gezellig en lekker samenzijn. Op verzoek en bij voldoende belangstelling organiseert eigenaresse Alinda een kookworkshop, absoluut de moeite waard en voor de kosten hoeft u het niet te laten.


Reviews


Checklist

 • Eigen olijfolie

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met solarium

 • Kindvriendelijk met gezinnen

 • Wekelijkse kookles/pizza maken

 • Eenvoudig en rustiek

 • Eigen buitenruimte per woning

 • Wi-Fi Internet

 • Wasmachine (gedeeld)

 • Barbecue

 • Géén airco

 • Géén peuterbad