Luoghi a comune (14).jpg

Agriturismo Miralduolo

De locatie is prachtig met een mooi uitzicht op Perugia, veel gras en een mooi zwembad dat netjes onderhouden wordt. Ook het appartement is goed onderhouden met veel voorzieningen. De eerste week waren er veel gezinnen wat wij allemaal erg gezellig vonden.
— Familie Blom - 2018

Beschrijving

Het Agriturismo Miralduolo is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Umbria. Het agriturismo ligt op het platteland bij Perugia vanwaar snel de superstrada Perugia-Siena kan worden bereikt. Zowel het zuiden van Toscane, tot aan Siena, als het oosten van Umbria zijn vlot aan te rijden. Uniek is de ligging op slechts acht kilometer van Perugia. Het agriturismo bestaat uit twee boerenwoningen met in totaal acht appartementen. Rond de landhuizen zijn ruime grasvelden aangelegd. In de zomer is er een internationaal gezelschap van gezinnen met kinderen van alle leeftijden aanwezig.

 • 8 appartementen

 • Landelijke sfeer met veel ruimte

 • Veel kinderen aanwezig

 • Op 8 kilometer van Perugia

 • Rustieke woningen met eigen terras

 • Wekelijkse kooklessen en pizza’s bakken

 


Appartementen met 1 of 2 slaapkamers


Studio (2p)

1 slaapkamer

€.350,00-€.469,00/week
De studio Casa Piscina is geschikt voor twee personen en ligt in een rustige hoek van het agriturismo, ondanks de geringe afstand tot het zwembad. Gasten van Casa Piscina hebben een eigen overdekt terras, direct voor de entree van het appartementje. In de studio staat een 2-persoons bed, het keukenblok beschikt over een gasfornuis en koelkast.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 35 m2
Living met keukenhoek en bed
Badkamer met douche/WC


Kleine gezinswoning (2+2p)

1 slaapkamer

€.385,00-€.595,00/week
Agriturismo Miralduolo beschikt over twee woningen met één slaapkamer en een bedbank voor één of twee kinderen. Casa Giallo en Casa Rosmarino liggen beiden op de begane grond en zijn verdeeld in een living, slaapkamer en badkamer.

Begane grond
Privé terras
Oppervlakte: 50 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Slaapkamer
Badkamer met douche/WC


Appartement (4p)

2 slaapkamers

€.420,00-€.784,00/week
Agriturismo Miralduolo beschikt over twee woningen met twee slaapkamers voor maximaal vier personen. Het gaat om La Terrazza (1e verdieping) en Casa Veranda (begane grond).

Begane grond of 1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 65 m2
Living met keukenhoek
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/wc


Familiewoning (4+2p)

2 slaapkamers

€.420,00-€.784,00/week
Agriturismo Miralduolo beschikt over drie woningen met twee slaapkamers voor maximaal zes personen. Casa Verde en Azzurro (1e verdieping), en Casa Arancione (begane grond).

Begane grond of 1e verdieping
Privé terras
Oppervlakte: 70-90 m2
Living met keukenhoek en bedbank
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/wc


Achtergrond

Perugia is de hoofdstad van Umbrië en één van de belangrijkste kunststeden van Midden-Italië. Perugia is gelegen op een langwerpige heuvel. Op de top bevindt zich het middeleeuwse deel van de stad terwijl lager moderne wijken oprijzen. De Porta d’Augusto is bewaard gebleven uit de Etruskische tijd. Andere bezienswaardigheden zijn het Prioripaleis, de Fontana Maggiore, het Oratorio di San Bernadino en de Kathedraal. Perugia is bekend om haar Universiteit, de oudste van Italië, opgericht in het jaar 1308. De universiteit is met name bekend om haar agrarische faculteit, Perugia is de Italiaanse kennisbron voor de agricultuur. De studenten houden van Perugia en er zijn vele sfeervolle barretjes en pleinen waar altijd volk op de been is.

Vanaf het agriturismo is Assisi binnen een half uur aan te rijden, schitterend gelegen tegen de helling van de Monte Subasio. Assisi, dat bekend staat als de geboorteplaats van de heilige Franciscus, de patroonheilige van Italië, is gelegen tussen de glooiende heuvels van Umbrië. Pelgrims komen hier al eeuwenlang naar toe om de basiliek San Francesco (waar St. Franciscus is begraven) en de kerk Santa Chiara (met de tombe van Clara) te bezoeken. Bezoek het Eremo delle Carceri en bekijk de grotten waar middeleeuwse kluizenaars zich terugtrokken.

Na een bezoek aan de kunststeden van Umbrië en het nabijgelegen Toscane kunt u heerlijk ontspannen in het grote zwembad met solarium, omringd door bomen en bloemen, ondergedompeld in de geur van het platteland. Het gebied biedt mogelijkheden tot wandelen, paardrijden (manege op 1 km) en fietsen. Mountainbikes met routekaartjes zijn beschikbaar. Kinderen kunnen tafeltennissen, tafelvoetballen of jeu de boules spelen op het gazon. De rivier de Tevere, die uiteindelijk door Rome stroomt, ligt op korte loopafstand. In de rivier kan gevist worden, maar er ligt op korte afstand ook een visvijver. Tennis en golfbanen zijn eenvoudig bereikbaar. Op 2 km vindt u een uitstekend restaurant met lokale gerechten.

Eén maal per week wordt er een pizza avond georganiseerd, een gezellig en lekker samenzijn. Op verzoek en bij voldoende belangstelling organiseert eigenaresse Alinda een kookworkshop, absoluut de moeite waard en voor de kosten hoeft u het niet te laten.


Checklist

 • Eigen olijfolie

 • Persoonlijke ontvangst

 • Zwembad met solarium

 • Kindvriendelijk met gezinnen

 • Wekelijkse kookles/pizza maken

 • Eenvoudig en rustiek

 • Eigen buitenruimte per woning

 • Wi-Fi Internet

 • Wasmachine (gedeeld)

 • Barbecue

 • Géén airco

 • Géén peuterbad


Reviews