Agriturismo le Scope

Wij hebben genoten van onze tijd bij Le Scope. Een koude fles witte wijn en een eigen gebakken appeltaart zorgden voor een zeer warm onthaal. Het huis is prima in orde. Meermaals heerlijke verse vijgen uit eigen boomgaard aangeboden gekregen.
— Familie Snijders - 2018

Beschrijving

Agriturismo le Scope is gelegen aan de voet van een bergketen in het noorden van de regio Toscane. Op 470 meter hoogte in het Parco delle Alpi Apuane geniet het een benijdenswaardig uitzicht over het ruige landschap van de Garfagnana. De Apuaanse Alpen, die achter de stranden van de Toscaanse Rivièra als een bijna tweeduizend meter hoge muur oprijzen uit de Tyrreense Zee, zijn vooral bekend om de marmerwinning. Het gebied heeft sinds enkelen jaren een beschermde status. Ten zuidoosten van het gebergte stroomt de rivier Il Serchio. Langs deze rivier zijn een aantal prachtige plaatsjes gelegen.

 • 2 vrijstaande landhuizen

 • Panoramische tuin met zwembad

 • 100% privacy

 • Persoonlijke ontvangst

 • Gelegen ten noorden van Lucca

 • Maximaal één andere gast aanwezig

 • Totale immersie in de natuur

 

Twee vrijstaande landhuizen


Casale i Torchi (4+2p)

€.840,00-€.1.505,00/week
Casale Torchi is één van de twee vrijstaande woningen van het agriturismo. Bij de restauratie zijn originele materialen gebruikt. De inrichting is verzorgd en bestaat uit een aantal prachtige antieke meubelen uit 900. De authentieke open haard dateert uit de zeventiende eeuw. Het terras is gemeubileerd en voorzien van een barbecue.

Begane grond & 1e verdieping
Privé terras & tuin
Oppervlakte: 120 m2
Ruime woonkamer
Keuken
Twee slaapkamers
Twee badkamers met douche/WC

 

Casale le Scope (6+2)

€.910,00-€.1.575,00/week
Casale le Scope is één van de twee vrijstaande huizen van het agriturismo. Het terras van le Scope is gemeubileerd en voorzien van een barbecue en houtoven. Gasten beschikken over een comfortabele woonkamer met bedbank, open haard-kamer met museum, rustieke eetkamer, compleet ingerichte keuken, luxe badkamer met hoekbad voorzien van hydro-massage. Op de eerste verdieping bevinden zich drie tweepersoons slaapkamers en een tweede badkamer met douche.

Begane grond & 1e verdieping
Privé terras & tuin
Oppervlakte: 140 m2
Ruime woonkamer
Keuken
Drie slaapkamers
Twee badkamers met douche/bad/WC


Achtergrond

Het agriturismo ligt afgelegen in de ongerepte natuur van de bergen. Hier is de omringende natuur niet alleen te zien, maar ook te horen via de duizenden vogels die er hun hoogste lied zingen en door het ruisen van de beek die naar de vallei stroomt. Buizerds, zwijnen en herten zijn directe buren. Na een langdurige restauratie zijn de boerenwoning en de naastgelegen, voormalige hooischuur omgebouwd tot twee vrijstaande woningen die gezamenlijk het gebruik van het zwembad en een wasmachine delen. Beide woningen zijn met zorg ingericht en hebben een overdekte loggia met eettafel voor maaltijden in de open lucht.

De eigenaren hebben de rijke geschiedenis die het landgoed bezit in ere gehouden door in beide woningen een kleine uitstalling van voorwerpen onder te brengen. Zo is het landgoed al eeuwen een vruchtbare plek voor de teelt van appels, bonen, olijven, kruiden, paddenstoelen en bosaardbeien. De diverse producten zijn ook verkrijgbaar. Het agriturismo bezit daarnaast een kleine verzameling aan oorlogsattributen die getuige van de hevige strijd tussen de Duitsers en de Amerikanen langs de - door de Duitsers gebouwde - 320 km lange Gotische verdedigingslinie. Deze linie strekte zich uit van Pesaro aan de Adriatische Zee tot Massa Carrara aan de Tyrreense Zee en bestond uit machinegeweren, antitankwapens, obstakels en prikkeldraad. Tot het voorjaar van 1945 slaagden de Duitsers erin de opmars van de geallieerde tegen te houden.

Een tocht door de Apuaanse Alpen is zeker de moeite waard. De route leidt langs prachtige uitzichten over de rotsachtige bergen en de kans dat je enkele marmergroeves tegen komt is groot. De grootste bezienswaardigheden in de Apuaanse Alpen zijn de druipsteengrotten Antro del Corchia en de marmermijnen in Levigliani. Het is aan te raden om onder begeleiding de grotten en mijnen te bezichtigen. Houdt er wel rekening mee dat om de grotten te bezoeken er heen en terug ruim 1000 treden genomen dienen te worden en goed schoeisel van belang is. (dit kan ter plaatse ook gehuurd worden).

Ook in de Grotta del Vento zijn spectaculaire rondleidingen mogelijk. Uiteraard lenen de Apuaanse Alpen zich uitstekend voor mooie wandeltochten, er zijn vele wandelpaden uitgestippeld en verschillende plekken bieden de mogelijkheid berg te klimmen. Voor een dagexcursie zijn ook de Cinqueterre goed bereikbaar.

Castelnuovo di Garfagnana is een bruisend stadje met goede spoorverbinding naar Lucca, Pisa, Florence en de Versiliakust. De stadswallen omvatten de oudste delen van de stad, samen met de slingerende straatjes, ambachtelijke winkeltjes en kastelen vormen ze een geliefde trekpleister voor vele bezoekers. De schitterende bovenstad Barga wordt omringd door bergen. Met zijn trappen, steegjes en pleinen is het centrum van Barga net een prentboek uit de Middeleeuwen. In Borgo a Mozzano bevindt zich de indrukwekkende Ponte al Diavolo (de duivelsbrug) die de rivier il Serchio oversteekt en volgens de legende in één nacht door de duivel werd gebouwd.


Reviews


Checklist

 • Zwembad met solarium

 • Mogelijkheid exclusive huur

 • Slechts twee woningen

 • Houtoven

 • Barbecue

 • Vaatwasser

 • Wi-Fi Internet

 • Gedeelde wasmachine

 • Eigen gemeubileerde buitenruimte

 • 100% privacy

 • Géén ontbijtbuffet

 • Géén eigen wijnen

 • Géén restaurant

 • Géén airconditioning